Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En jobb som tønnemaker?

En utdanning som tønnemaker var inntil få år tilbake et av alternativene til «endested» på yrkesfaglig utdannelse på Sentrum videregående skole i Kongsvinger. Hva er grunnlaget for dagens tilbudsstruktur?

Vi spør oss om utdanningen av utallige kokker er i tråd med behovet som næringslivet har og om det skulle vært utviklet andre utdanningstilbud for fagbrev.

For de av ungdommene som er skoletrøtte og egentlig lyst til å begynne å jobbe, har det hittil sett ut til å være en «blindgate» å ta yrkesfag.

Det er og har vært mangel på lærlingplasser både i offentlig og privat sektor. Hadde det vært lærlingplasser til dem, hadde de nok kommet seg ut i arbeidslivet etter endt fagutdanning.

Både for elevene uten lærlingplass og for dem som har for lavt karaktersnitt til å komme inn på annen utdanning er det veldig viktig at yrkesfag er basert på behovet i næringslivet.

Hvordan kan vi bedre dette?

Å få bedret dette er et ledd i det å sikre en god videregående opplæring for alle elever i fylket. Noe kan bedres ved de satsingsområdene Hedmark Arbeiderparti har i sitt valgprogram for den neste perioden.

Selvfølgelig vil vi jobbe på flere områder enn det som er nevnt her med å gjøre den videregående skolen i takt med næringslivets behov. Vi vil nevne det vi har i vårt program som kan bedre dette videre.

I tillegg til å drive målrettet satsing på lærlinger ønsker Hedmark Arbeiderparti å gjøre de teoretiske fagene i yrkesfaglig studieprogram mer praksisnære, og å legge opp til mer varierte undervisningsformer.

Ved å satse på at entreprenørskap og innovasjon skal være en naturlig del av den videregående skolen kan de unge være rustet til å bruke egne evner til å skape egne arbeidsplasser. Dette kan også føre til at kontakten med næringslivet blir bedre.

Ved satsing på desentralisert høyere utdanning i Hedmark – på Tynset og i Kongsvinger, samt ved å ha treårig politiutdannelse ved Politihøgskolen i Kongsvinger, viser mulighetene innenfor fylket seg tydeligere for de unge, noe som kan motivere dem til å stå på.

Hedmark Arbeiderparti vil benytte Campus Evenstads kunnskap om anvendt økologi på videregående skoler. Videre vil vi stimulere voksenopplæring og muligheter for videre- og etterutdanning i tråd med arbeidslivets behov i innlandet.

Dette, samt å jobbe med utdannelse på de forskjellige nivåer, burde gjøre at informasjon om hva som er viktig innenfor næringslivet vil bli mer tilgjengelig, også for videregående skoler i fylket vårt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke