16. sep
Ulvebestanden i Norge: Er verdens best kontrollerte og oversiktlige stamme.
 
En kommentar til Erik Dalens spørreundersøkelse

0
Publisert: 28.mai.2016 04:00
Oppdatert: 28.mai.2016 04:00

Svar til Paul Granbergs kommentarer om Erik Dalens spørreundersøkelse.

Paul Granberg hevder at premissene for Dalens spørsmål var at ulven tidligere var utryddet i Norge. Granberg hevder dette er feil.

Når Granberg hevder at ulven ikke var utryddet så lurer jeg på hvilken dokumentasjon han bygger denne påstanden?

Forskerne ved Rovdata i Norge hevder at dagens ulvestamme nedstammer fra fem individer som påstås innvandret fra Finland/Russland. Forskerne sier at ulve-bestanden i Norge er verdens best kontrollerte og oversiktlige stamme. Vil gjerne at Paul Granberg viser på slektstreet for ulv i Norge hvor de ulvene som ikke var utryddet befinner seg. Om det hadde vært viltlevende ulv i Norge eller Sverige, så ville den ulven vært synlig i både slektstreet og DNA oversiktene.

Påstandene om at ulven ikke var utryddet tror jeg er ren ønsketenking som savner dokumentasjon. Det må være like strenge krav til dokumentasjon av en slik påstand som for å dokumentere en observasjon eller et spor av ulv i dag.

Naturen for alle

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke