Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En lekse til Karin
Leksedebatten.

Publisert: 19.apr.2016 04:00
Oppdatert: 19.apr.2016 11:16

Karin Andersen skriver i HA 14. april at hjemmelekser ikke gir god læring for alle barn og at «mange foreldre kommer til kort når de skal hjelpe barna med leksene».

God skolepolitikk burde fokuseres mer rundt det som skjer på skolen, og mindre rundt det som skjer i hjemmet. For dersom skolen faktisk skal gi reell likhet for elevene, som jeg tror vi begge ønsker, kan ikke foreldrenes utdanning legges til grunn for å fjerne leksene.

Jeg er helt enig i påstanden om at ikke alle barn lærer like godt med lekser, men i den påstanden ligger også dem som faktisk lærer mye av det! Det vil si at hvis vi gjør som Andersen og SV vil, og fjerner leksene helt fra skolen, vil mange elever også miste god læring. Det vil være et utrolig dumt valg, ettersom undersøkelser stadig viser hvor godt man lærer av repetisjon.

SV: Problemet ligger da i hvordan dagens skoler legger opp lekseordningen, ikke leksene og repetisjonen i seg selv.

Problemene kommer når elever som kanskje har falt av litt, som ikke forstår alt de jobber med, får en haug med lekser som ikke er gjennomgått stoff. Vi vet at man trenger repetisjon for læring, så en god start kan være å sørge for at lekser aldri er nytt stoff men bare repetisjon. Vår oppgave som politikere, Karin, er ikke å ta fra elevene denne fagtreningen, men å tilrettelegge for at den gjennomføres på en god måte. Det vet Høyre.

Vi vil at skolene skal tilby en god og valgfri leksehjelpsordning etter skoletid, lekser bestående av ferdig gjennomgått stoff, og lekser eventuelt integrert i SFO. Dersom skolene klarer å gjennomføre dette får alle elever et godt tilpasset opplegg, der alle elever blir sett og får lært det de skal, helt uavhengig av foreldrenes utdanning.

Kjære Karin, å fjerne læring fra skolen hjelper ingen. Høyre har alltid vært skolens parti, og vil fortsette å være det i fremtiden også, med riktige lekser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke