Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En liten hjelp som gjør stor forskjell

Publisert: 25.okt.2017 13:21
Oppdatert: 25.okt.2017 13:24

I 2016 så mottok 5.000 studenter ekstrastipend fordi de har en funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å jobbe ved siden av studier. Bakgrunnen til dette ekstrastipendet er at studentene bruker mye mer tid og krefter på å gjennomføre studiet, at man ikke har kapasitet til å jobbe ved siden av. Der andre studenter kan arbeide litt ved siden av studiene for å få endene til å møtes, må mange funksjonshemmede klare seg på 7.975 kroner. Ekstrastipendet er derfor særdeles viktig for å gi mange funksjonshemmede muligheten til å være student.

Ekstrastipendet, som er på 115.750 kroner, som tilsvarer 11.575 kroner i måneden, hjelper funksjonshemmede å få tatt studiene, men dagens sum gir ikke en reell mulighet til å studere på heltid. Vi i Norges Blindeforbund ungdom mener derfor at man må øke summen i ekstrastipendet. Man har det siste året sett en økning i antallet som får dette stipendet og det har gjort at flere funksjonshemmede studenter nå kan være heltidsstudenter.

Regjeringen har en gyllen mulighet til å gjøre en forskjell for mange funksjonshemmede gjennom å øke ekstrastipendet i statsbudsjettet. Gjennom å gi en høyere støtte vil man gi en reell mulighet for å bli heltidsstudent, og da få funksjonshemmede studenter raskere ut i arbeidslivet. Det er en liten kostnad i statsbudsjettet, men det vil utgjøre en stor forskjell for mange studenter. Dette vil gjøre at flere fra denne gruppen studenter raskere kommer til å gå fra skolebenken til arbeidslivet.

Dersom Regjeringen velger å øke støtten i ekstrastipendet vil dette være en god politikk for Norge, og være med på å redusere arbeidsledigheten.

Norges Blindeforbund ungdom

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke