hacklink
18. sep
 
En liten presisering til Kolstads innlegg

Publisert: 27.okt.2016 12:51
Oppdatert: 27.okt.2016 12:51

Hans Kolstad har i HA 24. oktober et innlegg hvor han maner oss alle til å samles om en kulvert i Vest. Det må gjerne være hans mening. Mye av det han skriver er greit nok, som en beskrivelse av prosess og veien videre. Han har imidlertid en unøyaktighet som det er all grunn til å korrigere. Han skriver: «Riksantikvaren er alene om innsigelse mot korridor vest. I tillegg har embetet innsigelse mot korridor øst».

I Riksantikvarens (RA) høringsdokument står det om alternativ K2 - Midt: «Riksantikvaren reiser innsigelse mot alternativ K2, slik alternativet nå er utformet, uten lokk. Alternativet bryter i for stor grad sammenhengen mellom historiske deler av Hamar, og innebærer at en rekke hus vil bli revet. Med en alternativ utforming med lokk, vil ikke Riksantikvaren nødvendigvis reise innsigelse.»

Vår presisering er at RA vil vurdere å trekke innsigelse mot Midt dersom det legges mer lokk over dobbeltsporet. Dette har Jernbaneverket ikke ville gjøre av kostnadshensyn, til tross for at de har gjort nettopp det på kulverten i vest. Vi mener dette er et meget vesentlig moment i RAs tilbakemelding.

Vi minner også om hva Leidulf Mydland hos RA sa i HA 5. oktober: «Å investere i god byutvikling i en så viktig by som Hamar, bør være en prioritet. Det kan være at midtalternativet er bedre enn å etablere en barriere mellom den historiske byen og Mjøsa.»

Midt er derfor ikke ute, men fortsatt et reelt alternativ.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke