Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
En litt annerledes historie

Publisert: 27.feb.2017 22:53
Oppdatert: 27.feb.2017 23:10

Kan vi stole på barnevernet? Spørsmålet blir stilt av Bjørn Wallin i HA. Han forteller sin historie om en innvandrer familie som grunnet mors død går i oppløsning. Barnevernet tar over barna. Barna vil hjem igjen til far.

Min historie er litt annerledes. Jeg kom over den ved en tilfeldighet i badet i Ankerskogen. Jeg ble sjokkert og gikk til HA med den. Men foreløpig var journalist og ledelsen litt avventende. Far i familien ville heller ikke i avisen med navn. Fra nord Irak er han vant med hevn fra motparter. Han er redd barnevernet vil hevne seg.

Historien er kort fortalt at mor og far fra nord i Irak blir fratatt sine to jenter av barnevernet. Muligens grunnet litt dask på rumpa. Far og mor er ulykkelige. De trodde de kom til frihetens land. De virker på meg begge som rimelig rasjonelle muslimer av fødsel. Spiser av den grunn ikke det usunne svinekjøttet. De har ikke slik jeg oppfatter det trøbbel i ekteskapet. Jeg har besøkt dem flere ganger i deres hjem. Men barna forsvant og har ettersyn av en prestemamma og hennes snekkermann langt herifra.

Barna virker sunne og ressurssterke både sosialt og skolemessig ellers. Eldste søster på ca. 10 år og ser ut til å ville spise det tradisjonelle norske svinekjøttet. Av rapportene virker det som hun da mener å bli ordentlig norsk. Men mamma var ikke glad for det. Lille søster virker ut fra rapportene veldig ambivalent, men stoler litt på storesøster nå. På meg virker dette som et «justismord» på foreldrene. De har mistet troen på den norske rettsstat. Men rettsapparatet virker litt uenig med barnevernet, men når jeg kontakter fylkesmannen via to damer, så viser de til sin taushetsplikt. Og Sigbjørn Johnsen selv har jeg ennå ikke knakket på døren til. Sigbjørn du har litt av hvert å gripe tak i og bør undersøke nøye hva barnevernet i Hedmark/Oppland og Norge driver med via din stab. Selv kristne i dette landet har barnevernet etter seg og rømmer utenlands.

Noen av oss har begynt å stille store spørsmål ved den norske rettsstat.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke