16. sep
TOGET: Gjør byen levende.FOTO: OTTAR KORSNES
 
En lydløs men død by

0
Publisert: 20.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:24

I debatten om jernbanens fremtid i Hamar, er det noen som ønsker at togene og stasjonen skal skjules under bakken. Er det da et ønske om at Hamar skal bli inkognitosted? Som ordrett etter ordboka betyr at man vil unngå oppmerksomhet. Jeg bare spør, er det virkelig noen som ønsker at byen skal gjemmes bort og bli glemt for all fremtid?

Myten om at togene bråker så forferdelig er rent oppspinn. Det er klart at togene ikke er lydløse. Men jeg spør igjen. Finnes det noen transportmidler som bråker mindre en togene? Ønsker man en lydløs by er jo det også mulig. Men da må det bli mange nye forbudt lover i byen, for eksempel forbud mot motorsykkel, forbud mot renovasjonsbiler og søppeltømming, all flytrafikk over byen må forbys, all aktivitet på fotball og ishockeyarenaene, skaper mye spetakkel, ikke minst all den bilkjøringen av publikum når det er viktige kamper. Den kjøringen og villparkeringen som da skjer, er livsfarlige for byens innbyggere. Fordi brannbiler og utrykningsbiler, for problem med å nå frem til arner der det er behov for rask hjelp. Det er kanskje mulig å innføre en lydløs by. Men da sitter vi tilbake med en død by.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke