buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
En «mann i hornet på veggen»

0
Publisert: 13.aug.2015 04:00
Oppdatert: 13.aug.2015 07:11

Det er pussig å opprette stilling for en avgående toppleder. Jeg forundres og har blitt det mange ganger før også. En konsernleder/administrerende direktør i en bedrift bestemmer seg for å gå av og rede plassen for ny. Meddeler styret om sin avgjørelse og får nesten automatisk en «konsulentstilling», og den nye topplederen kan selv avgjøre hva vedkommende skal brukes til – og lønna er svimlende høy – 2,2 millioner i hvert fall hos Eidsiva.

Det synes betenkelig at styret ønsker å opprettholde stilling for en som egentlig har valgt å forlate bedriften av forskjellige grunner – i dette tilfellet gå av med pensjon. Et selvstendig valg. Så velger fortsatt styret å pålegge den nye lederen å ta vare på «mannen i hornet på veggen» som en slags fristilt synser som skal fortsette å påvirke driften. Pussig.

Man skulle tro at styret som helt sikkert sammen med headhunterfirmaet har valgt en etterkommer som tilfredsstiller alle kravspesifikasjoner, er så usikre på den nye, at de også for store summer ikke kan kappe navlestrengen og la den gamle lederen slutte og den nye tre inn i stillingen og få det handlerom som trengs for en selvstendig leder.

Det er merkelig at styreleder i Eidsiva – kalt kuttgeneralen i svenske Vattenfall, sammen med sitt styre er usikre på om de valgte riktig mann på riktig plass. Men det virker ikke sånn.

Eidsiva og Statoil er jo ikke noen små pølsebuer. I sin lederjobb kutta han 10.000 arbeidsplasser står det å lese. Så han vil vel ikke bruke unødvendige penger i Eidsiva heller. Han har tillyst at pensjonsavtaler i selskapet skal gjennomgås. Da håper jeg at han ikke stopper opp i «fotfolkets» rekker, men tar for seg mellomleder- og ledernivået også.

Jeg skjønner at han ikke debatterer styresaker i spaltene, men noen vage signaler hadde nok vært på sin plass.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat