hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En meget god nyhet for bilistene

Publisert: 15.mai.2015 04:00
Oppdatert: 15.mai.2015 08:25

De borgerlige samarbeidspartiene presenterte 6. mai et nytt rammeverk for bilavgifter. Det er en meget god nyhet. Altfor lenge har bilavgiftene i Norge vært styrt av et ulogisk system, hvor det kan virke som det fremste målet har vært å få penger inn i statskassen.

Målet er at det skal bidra til en nyere, sikrere og mer miljøvennlig bilpark. Et viktig prinsipp er at avgiftene skal dekke de faktiske kostnadene som bilparken påfører samfunnet. En viktig endring er at avgifter flyttes fra motorrommet og til eksospotten, altså at det er utslippene som avgiftsbelegges. Det er en helt riktig omlegging. Det er svært bra at bilavgiftene nå endres slik at vi kan få en sikrere og mer miljøvennlig bilpark. På den måten kan vi redde menneskeliv i trafikken og redusere utslipp av klimagasser. Det er alle tjent med.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke