17. sep
 
En merkelig snuoperasjon

Publisert: 06.jun.2018 16:51
Oppdatert: 06.jun.2018 16:58

En merkelig snuoperasjon. Jeg sikter her til Erik Kristiansens innlegg 5. juni, der han forsvarer sin holdning til arbeidstakere som kjemper for «tariffavtale».

I min tid var Erik Kristiansen en respektert person som kjempet for arbeidernes rettigheter. Jeg synes også å minnes at han var medlem av det norsk-sovjetiske sambandet, hvor også jeg var medlem, og Erik Kristiansen var stolt av å være kommunist. Selv var jeg medlem av sambandet fordi jeg er glad i det russiske folk, fordi min mor var delvis russisk og fordi russiske fanger i Buchenwald var mine beste venner i en vanskelig tid.

Selv er jeg av natur og oppvekst konservativ, og har stemt på Willoch, Bondevik og Erna. Jeg har nær slekt i Russland og i yngre år reiste jeg dit på ferie regelmessig. En nevø av meg som var en guttunge på ca. 10 år i 1945, er fortsatt en glødende stalinist og lengter tilbake til den tiden, mens jeg forsøker, i alle mine brev, å vekke ham og fortelle at historien aldri gjentar seg. Sovjettiden er for all tid gammel historie. Men overløpere bryr jeg meg ikke om.

Erik Kristiansen har tydeligvis forflyttet seg til den andre siden av forhandlingsbordet og synes å trives med det. Tariffavtale og arbeidernes rettigheter er ikke lengre noen veg å gå. De 19 streikende forstår ikke sitt eget beste. Det gjør arbeidsgiveren.

Erik Kristiansen forsvarer til og med sin nye holdning i avisen. Det er trist lesning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke