Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
En mønsterkommune og tre sutrekommuner

Publisert: 26.okt.2017 15:46
Oppdatert: 26.okt.2017 17:05

Det vi ser på Hedmarken nå er en studie verdt, og det er ikke tilfeldig at det interkommunale samarbeidet sprekker. Hedmarken består av en mønsterkommune, og tre til dels sutrete kommuner. Ringsaker er mønsterkommunen, mens Hamar, Stange og Løten er de sutrende småungene. Hamar er en by i forfall og med butikkdød. Stange og særlig Løten mangler initiativ. Nå er det slik at Ringsaker på flere måter distanserer seg fra videre interkommunalt samarbeid. Det har jeg full forståelse for. Ser vi på finn.no og nav.no er det nesten null ledige jobber i Stange og Løten. De naive vil kanskje hevde dette er et sunnhetstegn, men det er et sykdomstegn. Næringsliv og innovasjon er fremmedord, og politikerne har enda ikke slått opp i ordboka. Kjører man fra Åkersvika og inn i Ringsaker, ser man at det blomstrer. Bygging av bedrifter og ny infrastruktur blomstrer som bare det. Det er ikke tilfeldig at Ringsaker lokker til seg investorer, og har kraftig vekst. De har pragmatiske og løsningsorienterte politikere, og en særledes dyktig administrasjon. Der er det løsning fremfor problem og tempo fremfor trenering og sendrektighet. De andre kommunene på Hedmarken preges av jantelov, misunnelse og sendrektighet. Snart tar Ringsaker over som maktsentrum i Hedmark, og lykke til. Det er velfortjent. Misunnelse, sutring og jantelov tiltrekker seg ikke investorer og vekst. Det bør de andre kommune lære av. Slik man reder, blir man bokstavelig talt liggende.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke