17. sep
 
En Nav-direktør med meninger

0
Publisert: 30.mar.2015 04:00
Oppdatert: 30.mar.2015 07:36

Etter å ha lest om Nav- direktøren i Hedmark uttalelser i HA 18. mars i år så, kan jeg altså Ikke la vær å kommenter dette. Jeg er ikke helt enig i alt her som blir nevnt i denne artikkelen. Jeg tror de fleste legene her i landet ikke sykmelder folk for moro skyld. Det er vel heller systemet som ikke fungerer.

Mange med lettere psykiske plager står lenge i kø før, man får profesjonell hjelp. Det samme gjelder de med muskel- og skjelettsykdommer. Å få en fysioterapi time kan ta opptil ett eller to år. Å la folk stå i kø koster samfunnet mye penger. Når det blir ansatt mange flere leger enn fysioterapeuter ja, da er det ikke rart at køene vokser.

Mer samarbeid mellom arbeidstakere, arbeidsgivere, leger, fysioterapeuter og psykologer og (Nav hvis de må inn i bilde) kan gi positive resultater. Da er det veldig viktig å høre godt etter hva arbeidstakeren sier selv, om hva som må til for at hun eller han skal klare å være i jobb. Jeg selv har ikke møtt ett menneske som ikke vil jobbe. Hvem i all verden vil velge å stå utenfor arbeidslivet med vilje?

At Bjørn Lien prøver å legge skylden på legene som sykmelder folk, er ikke veien å gå. Politikerne må også slutte å skylde på legene. Det er lett å skylde på andre for å slippe å ta en del av ansvaret selv.

For noen år siden sa politikere at, de som var syke som hadde litt restarbeidsevne skulle få lov til å jobbe. Bare de kunne jobbe litt så, var det bedre enn å ikke jobbe i det hele tatt. Mange syke synes dette var veldig positivt men, hva skjedde like etterpå? Jo, plutselig kom det krav om at, man måtte jobbe 50 prosent men, det var det mange som ikke greide. Hva skjedde med de som ikke kunne jobbe 50 prosent? Det kan jo Nav svare på. Reglene har igjen blitt endret.

Nav har mange arbeidsoppgaver og de skal jo være til hjelp for mennesker som trenger deres tjenester så, her er det viktig å møte folk med respekt når de ber om hjelp. Å ha dyktige og erfarne saksbehandlere er utrolig viktig, for å få positive resultater. En som lever med en psykisk sykdom eller en muskel- og eller en skjelettsykdom er det bare de som vet noe om. Vi andre vet ikke det fordi, vi har ikke de sykdommene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke