hacklink
18. sep
Nær arrogansetoppen: Leder i Oppland Arbeiderparti, Tore Hagebakken.
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
 
En ødeleggende revirtenking
Det er grunn til å utfordre og utspørre reviropptatte politikere og grensevoktende avisfolk som gjør sitt til at vi på Innlandet ikke skal få det best mulige sykehustilbudet, et komplett sykehus ved Mjøsbrua.

Mener dere virkelig at å konservere funksjonfordelingen mellom sykehusene er den beste løsningen? Har dere ikke tatt inn over dere den medisinsk-teknologiske utviklingen?

Det er en alvorlig sak å spille rulett om folks helse- og sykehustilbud. Skal ikke eksempelvis hjerneslagrammede og hjerteinfarktpasienter kunne få den ypperste behandlingen her på Innlandet? Hvordan kan disse pasientene få slik behandling hvis dagens struktur opprettholdes? Vi minner om at dette er tidskritiske hendelser. Hvorfor skal Oslo være vårt nærsykehus? Spørsmålsrekken er lang.

Når det er snakk om fest og feiring, Skibladner minutt-for-minutt og andre uforpliktende klappe-på-skuldra-arrangement, utbasunerer disse villig vekk ord om vekst og framgang for Innlandet i svulstige taler og avisintervjuer. Men når det gjelder forpliktende samarbeid, forstummer enigheten. Da tror ikke disse lenger på at samarbeid og nytenking gir gevinst. Jeg finner grunn til å minne om Astrid Lindgrens kloke ord: När menniskor med makt slutar lyssna på folk, då er det dags at bytta ut dom.

Det er tillitvekkende og betryggende at Hedmark Arbeiderparti og Høyres ungdomspartier i våre to fylker sier JA til et komplett sykehus ved Mjøsbrua. Kanskje det er flere politiske partier som nå har kommet fram til samme synspunkt? Ingen politiske partier har rapporteringsplikt til Folkebevegelsen, men ståsted i sykehusdebatten er svært viktig for velgerne når vi skal avgjøre hvem som skal få tillit ved neste valg. Busterud og Fangberget er urokkelige i kampen for funksjonsfordelte sykehus på Innlandet. Det samme er stortingsrepresentant og leder i Oppland Arbeiderparti, Tore Hagebakken. Han har bedt leger om å holde fingrene av fatet i sykehusdebatten. Det grenser avgjort til toppen av arroganse.

Folkebevegelsen ber om at opinionsdannere som politikere og bladfyker som sier nei til et komplett sykehus ved Mjøsbrua alle trer fram og forteller oss fordelene ved en funksjonsfordelt sykehusstruktur på Innlandet.

Busterud, Fangberget og Hagebakken og øvrige nei-folk: Lytt til hva fagekspertisen og brukerorganisasjonene sier og skriver! Eller er dere uimottagelige for synspunktene fra disse? Brukerorganisasjonene, Hjerte- og lungeforeningen, Kreftforeningen, de aller største fagmiljøene, de fleste sykehusdivisjonene, prehospital divisjon, luftambulansemiljøene, divisjon medisinsk service og de største politiske ungdomsorganisasjonene støtter hovedsykehusmodellen.

Vet nei-politikere i sykehussaken så mye bedre enn fagekspertise og pasienter? Spørsmålet er og blir relevant.Vi ser fram til å høre fra nei-politikerne om ovenstående og forventer krystallklare svar på våre spørsmål.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke