17. sep
Jernbanedebatt: Både Rolf Berntsen (til venstre) og Einar Busterud har ment ting i jernbanedebatten som blir kommentert på denne siden.Foto: Trond Lillebo og Eli J. Haugen
 
Busterud en ordfører for alle?
Ordfører Busterud velger angrep som det beste forsvar i sitt svar til Rolf Berntsen i HA 9.mars, og det er lite ordføreraktig.

Publisert: 15.mar.2018 16:04
Oppdatert: 15.mar.2018 17:19

I stedet for å svare på Berntsens påpekning av ansvar for at dobbeltsporet ikke vil passere Hamar før etter 2029, sår ordføreren tvil om holdbarheten i det Rolf Berntsen presterte i jobben som journalist i HA.

Det er ikke første gang vi leser at Einar Busterud besvarer berettigede meningsytringer og spørsmål fra politiske motstandere med grove personangrep for å bringe meningsmotstandere til taushet. Metoden er vel kjent fra studentersamfunnet på 70-tallet, men innbyggerne i Hamar burde vel forvente at en mann i ordførerstolen hadde lagt slike metoder på hylla.

Dette skrev Einar Busterud 9. mars.

Byplanlegger Erling Dokk Holm har i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv 28. januar 2017, skrevet at Hamars politikere har bestemt seg for å marginalisere Hamar ved å legge en stasjon til Vikingskipet. Han har også skrevet at den lokale debatten var veldig hard. «de som fortsatt mente at sentrumsalternativet var best møtte ikke bare saklig uenighet, men ble moralsk diskreditert. (OBOS bladet 9/2017).

Rolf Berntsen er en av de mest opplyste og oppleste i jernbanesaken. Når en ordfører bryter grensen mellom det private og profesjonelle i demoniseringen av Rolf Berntsen, er dette et en bekreftelse på Dokk Holms observasjon om moralsk diskreditering.

Redaktør Carsten Bleness har ved flere anledninger kommentert debattklimaet i jernbanesaken som uheldig og oppfordret til saklighet. Ordfører Busteruds angrep på Rolf Berntsen som tidligere journalist i HA er også kritikk til avisens alminnelige integritet og habilitet, som redaktør Bleness i sin lederrolle burde føle seg kallet til å besvare.

Når ordfører Einar Busterud leder an med usannheter og personangrep, og i tillegg aldri er villig til å ta ansvar for det han steller i stand, bør han tre til side ned neste valg. Hamar er ikke tjent med en ordfører som gjør seg uvenner med alt og alle, og gyver løs på egne innbyggere. Det gir ingen resultater for Hamar annet enn å bringe kommunen i vanry.

Leder Seniorforum i Hamar Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke