buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
En ordførerkandidat
Hamar-valget.

Publisert: 10.sep.2015 04:00
Oppdatert: 10.sep.2015 08:14

«Kommunen bør ha en frontperson som snakker tydelig, er folkelig og har vyer». Einar Busterud er intervjuet i Hamar Dagblad: Han snakker nok om seg sjøl. Men fyller han kravene?

Når alle vet at hovedoppgaven til «frontpersonen» består i å holde styr på økonomien, hvor langt holder det da? I hans tid som leder førte han kommunen inn i en gjeldssituasjon det vil ta en generasjon å betale seg ut av. Tre milliarder er mange penger, når det bare er skattebetalerne det kan hentes penger hos. Låne mer er jo ingen løsning?

Ja visst, mange av investeringene er flott. Ny Strandgate, ny Vangsvei. Noen er mindre vellykkede. Ham-Kam banen, stupetårnet, - Stortorget, også kalt «steinrøysa neri bakken». Alt ble til for lånte penger.

Som ordfører styrte han kommunen med penger han ikke hadde, måtte låne alt. Da vedtak om å bygge kulturhus ble fattet var kommunen i en situasjon der det ikke kunne betales hverken renter og avdrag, eller til drift og vedlikehold. Et vedtak om en investering på 750 millioner ble gjort, uten tanke på hvilken økonomisk belastning dette ville føre med seg de nærmeste par tiår. Her var nok vyer inne i bildet, altfor store slike. Nå mangler politikerne penger – store summer. Om litt står eldrebølgen på trappa. Hva da?

Folket i valg skal avgjøre hvem som skal ha deres tillit. Har vi stått overfor viktigere valg noen gang?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat