buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
En professor og en ordførerkandidat

0
Publisert: 05.mai.2015 04:00
Oppdatert: 05.mai.2015 07:04

Det står å lese i HA: «Det er driftsomkostningene som er hovedutfordringen for Hamar kommune, ikke investeringene».

Det er økonomiprofessor Bjørn Brox som sier dette i en rapport, og Einar Busterud henger seg på i sin artikkel 29. april. Betyr dette at om BBL får makten igjen etter neste valg, vil investeringene da fortsette? I så fall kan dette bare gjøres for ytterligere låneopptak. Allerede nå må kommunen ut med 200 mill. til renter og avdrag, pluss ekstra til driftsutgifter - som nødvendigvis hører med.

Dette mens kommunen er i stor pengenød. Det må kuttes i budsjettet på alle områder, får vi høre. På det tidspunkt vedtak om store investeringer ble vedtatt av politikerne var kommunen også i pengenød. Utbyttene fra Eidsiva Energi på mange titall millioner hvert år gikk rett inn i driftsbudsjettet. I stedet for å bli avsatt til fremtidige investeringer.

Politikerne avslørte seg overfor velgerne. De forsto seg ikke på økonomi – de trodde lånte penger var gratis. Politikerne handler på vegne av skattebetalerne, Renter og avdrag av nærmere tre milliarder kroner blir ca. 200 millioner - må borgerne betale til långiverne hvert år, før kommunen har en krone til driften av kommunen. Det går en generasjon på å nedbetale den helt. Uten den enorme gjelden kunne Hamar kommune bygget en skole og et eldresenter, hvert år.

Det sier seg selv: Einar Busterud og hans BBL-folk kan da ikke ha nok tillit til å fortsette sin politikk?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat