17. sep
Rådmann: Bjørn Gudbjørgsrud.Foto: Eli J. Haugen
 
En rådmann på gode og dårlige stier
Hamars rådmann Bjørn Gudbjørgsrud er en talefør og helt sikkert veldig flink rådmann.

Publisert: 24.apr.2017 22:46
Oppdatert: 24.apr.2017 23:48

Av Bernt Wold

En rådmann skal lede kommuneadministrasjonen og først og fremst lage saksframlegg for de folkevalgte i kommunen, men har sikkert anledning til å gå offentlig ut med forslag og meninger når dette er innenfor hans forvaltningsområde. For kort tid siden hadde han et glimrende innspill om boligbygging i Hamar; at dette også burde kunne skje i begrenset omfang i Furuberget og lignende områder.

Det fortjener han ros for; uansett hvor aktiv distriktspolitikken til den Ap/Sp-baserte regjeringen som tar over om et halvt år blir, så vil det fortsatt være press på boligbyggingen bynært over det ganske land, også i Hamar. Vi har ikke råd til å beslaglegge mer dyrket jord til boligformål. Og slett ikke den mest verdifulle dyrketjorda. Det må være mulig å omregulere deler av Furuberget til boliger. Terasseblokker, som ville bli attraktive utsikttomter. Det er 20 minutters kjøretur/45-minutters sykkeltur til ufattelig vide grøntområder omkring Hamar. Men, motinnleggene lot ikke vente på seg.

Det gjør de heller ikke etter rådmannens utspill om sykehus. Det skulle bare mangle, for her var Gudbjørgsrud på villspor. Endelig er det grunn til å tro at det lar seg gjøre å få bygd et komplett sjukehus her i Innlandet, og det smarte med plassering ved Mjøsbrua har gått opp for svært mange. Midt mellom de tre største mjøsbyene, inn til jernbane, ved ei firefelts E6-bru, og med plass nok til å etablere landingsplass for ambulansehelikopter. parkeringsplass for pårørende og hundrevis ansatte.

Et nytt, komplett sjukehus skal ikke kun være beregnet for pasienter i en radius fra Rudshøgda til Hamar, men i en radius tilsvarende godt og vel Fagernes-Mjøssjukehuset. Hamars rådmann nevner i artikkelen i HA 20. april at sjukehus må bygges i nærheten av kollektivknutepunkt (entydige statlige føringer) og så kaster han frampå flyplassen på Stavsberg og Wien. Trengs ingen ytterligere kommentar her.

Det helt komiske i utspillet er det Hamar-rådmannen sier til slutt:

Hadde han vært rådmann i Ringsaker ville han gått inn for sjukehus ved Mjøsbrua. Spørsmålet blir da: Er pasientenes ønske og beste noe en bare kan underordne sjåvinistiske utspill en måtte fristes til tilsynelatende på vegne av sin arbeidsgiver? Som innbygger i og skattebetaler til Hamar føler jeg meg flau over sjukehusutspillet fra rådmannen. Svært gledelig at styreleder Anne Enger skjønner hva det dreier seg om, og at partiet hun ledet ser ut til å sette strek over sin tidligere lite framtidsrettede sjukehusholdning. Da trenger vi ikke sneversynte utspill fra verken rådmenn eller politikere om saken.

Bernt Wold

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke