7. des
DRAPSFORSØK: En av mennene som er siktet for vold mot Franck Semou skal tidligere være dømt for drapsforsøk.FOTO: ASGEIR HØIMOEN Original bildetekst:
 
Siktet dømt for drapsforsøk før
Et 46-årig dansk Hells Angels-medlem som er siktet for overfallet på Franck Semou er tidligere dømt for drapsforsøk.

Publisert: 27.okt.2016 21.24
Oppdatert: 27.okt.2016 21.49

Torsdag ble et 46-årig dansk Hells Angels-medlem framstilt for varetektsfengsling i Ystad byrett i Sverige.

Onsdag ble en 24-åring varetektsfengslet for 13 dager av dommervakten i København.

Les også: To tilknyttet Hells Angels pågrepet

De er begge begjært utlevert til Norge, siktet for angrepet på HamKams Franck Semou, som fikk slått kraniebrudd med en hammer.

DRAPSFORSØK

Det er den danske avisen Ekstra Bladet som torsdag kveld melder at 46-åringen er en veteran i danske Hells Angels, og at han på 90-tallet ble dømt til en lengre fengselsstraff for drapsforsøk på Bandidos-medlemmer, under den MC-krigen som bomben mot Bandidos i Drammen var en del av, og som flere medlemmer av Hells Angels i Hamar ble dømt for å ha stått bak.

Etter det HA får opplyst nekter begge mennene å bli utlevert til Norge.

NORDISK ARRESTORDRE

Da politiet reiste fra Hamar til Sverige og Danmark for noen dager siden, hadde de med seg en nordisk arrestordre i Semou-saken.

Dette er en «kombinert» løsning med både arrestordre og utleveringsbegjæring, og det var domstolen på Hamar som hadde gitt politiet rett til å pågripe de to mennene som de mener har tilknytning til Hells Angels.

DOMSTOLER AVGJØR

Så lenge de siktede mennene nekter å bli utlevert til Norge frivillig, blir det opp til domstoler i Sverige og Danmark å avgjøre utleveringsspørsmålet.

Rettssystemene i våre to naboland er nokså like det norske.– Det nordiske samarbeidet er noe av det mer sømløse vi arbeider under. Samtykker de ikke, så blir det opp til domstolene der de er pågrepet å avgjøre utleveringsspørsmålet, sier politiadvokat Magnus Schartum Hansen til HA.Han tror ikke det nødvendigvis vil ta lang tid å få domstolene til å behandle utlevering av de to mennene.

AVHØRT I KØBENHAVN

Franck Semou selv ble etter det HA kjenner til avhørt av Hamar-politiet i København onsdag.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si hva han har forklart.

Semou har etter det HA kjenner til foreløpig ikke fått oppnevnt noen bistandsadvokat i saken, og han har status som fornærmet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke