hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En regjering å være stolt av
Å styre landet er ingen spøk. Det krever en god leder og et mannskap det står respekt av.

Publisert: 07.sep.2017 22:20
Oppdatert: 07.sep.2017 22:25

Jobben er ikke enkel, men en ting er sikkert: Slik regjeringen har holdt på de fire siste år, kan det ikke fortsette. Det vet også Erna Solberg innerst inne, selv om hun ikke sier det høyt.

I 2016 tok Norge for første gang ut mer penger av oljefondet enn vi satte inn, og de fleste skjønner at Regjeringens massive oljepengebruk ikke er bærekraftig.

Når Høyre og Frp i tillegg kutter skattene til landets rikeste, blir så klart inntektene mindre enn de kunne vært. Etter at oljerikdommen utenfor norskekysten ble oppdaget på slutten av 60-tallet, proklamerte daværende statsminister Trygve Bratteli at oljeformuen skulle komme hele folket til gode.

Dette sier noe om våre felles verdier, det er grunnfjellet for Norges forvaltning av oljeformuen, som andre land i årevis har vist til og sett opp til, men som få har fått til.

Å tappe fondet for å gi skattelette til de rikeste, er stikk i strid med norske verdier og all økonomisk fornuft. Mye av det Solberg-regjeringen lovte skulle bli billigere, har blitt dyrere, og de som burde ha bidratt mest, har bidratt mindre.

Når reformer ikke funker, byråkratiet har vokst og det skapes færre jobber i privat sektor enn på mange år, er det grunn til å si stopp. Dette går ikke, landet trenger en annen regjering som kan ta Norge i en annen retning og få oss på riktig spor igjen.

Øke skattene er sjelden en politisk vinnersak, men helt nødvendig etter fire år med sløsing av skattelette til de som ikke trenger det.

Arbeiderpartiet har fortalt velgerne om hvor mye det blir med Jonas som statsminister, og hvordan økningen skal fordeles. 15 milliarder høres veldig mye ut, men rammer ikke de som har minst.

Med Arbeiderpartiets opplegg vil 9 av 10 pensjonister få lavere skatt på sin inntekt, tre av fire får lavere eller om lag lik skatt som i dag.

Å yte etter evne og få etter behov, er en norsk verdi som velferdssamfunnet er tuftet på. Det bør velgerne huske på i stortingsvalget.

Norge er et bra land med et positivt internasjonalt omdømme.

Derfor har folk rett på en regjering som de kan være stolte av, og som representerer landet på en verdig måte også internasjonalt.

Vi trenger ikke statsråder som er klimafornektere eller som setter folk og land opp mot hverandre. Vi ønsker ikke å bli et egoistisk, grådig og likeglad folkeferd.

Vi er et opplyst folk, som skjønner at oljepengene tar slutt, og at vi for lenge har levd over evne i strid med naturen.

Derfor trenger landet en ny regjering som kan ta oss i en annen retning, fordele godene rettferdig og skru oss ned på et bærekraftig nivå. I stortingsvalget avgjør du og jeg hvem som skal styre oss de neste fire år.

Arbeiderpartiet har styringsevne, politikken og erfaringen som skal til for at vi kan gjenvinne følelsen av å være stolte av vår regjering og vårt land.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke