Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
RUSS: Gjennom samarbeid, fellesskap og gode vennskap, har de laget seg erfaringer og gode minner for resten av livet, skriver Anne Mette Gullord Mythe.
FOTO: Terje Pedersen / NTB Scanpix
 
En russemors opplevelse - før nattens grand finale
Det bør vel være lov å vise glede, frihet og et behov for å slå ut håret?

Publisert: 16.mai.2017 12:31
Oppdatert: 16.mai.2017 13:02

Det skrives og snakkes mye om russ og russefeiring, og dessverre mest negativt. Opplevelsen jeg som forelder sitter igjen med nå, etter snart endt russetid, like før 17.mai og nattens GRAND FINALE, er stort sett veldig positiv.

SE VIDEO: Bli med inn i en av Hamars feteste russebusser

Russejentene vi har hatt med å gjøre har forberedt seg fantastisk godt. De har planlagt, organisert og jobbet hardt i nesten 2 1/2 år, for så å storkose seg disse siste ukene.

Gjennom samarbeid, fellesskap og gode vennskap, har de laget seg erfaringer og gode minner for resten av livet. Dette er jenter som tar vare på hverandre! Som mor, i dagens kravsamfunn, har jeg blitt glad i jentene og unner dem ei fin og artig russetid.

Jeg er enig i at russetiden bør flyttes til etter eksamen og kanskje modereres noe. Men jeg er ikke enig i at feiringen bør kuttes ut. Her kan vel også skolen og lærerne være med å gi litt...?

Etter 13 års skolegang, der elevene stort sett har fulgt skolens krav, reglement og opplegg, bør det vel være lov å vise glede, frihet og et behov for å slå ut håret? Synes også rektorer og lærere bør unne dem det. Tre uker, i den store sammenhengen, spiller vel ingen rolle? Nå skal det sies at enkelte av lærene møter disse ukene på en veldig god og forståelsesfull måte, og det takker jeg for. 

Ja, det følger mye bråk og tull med russetida, men det skrives ingenting om at mye av ting som skjer, faktisk ikke er russen sin skyld! Mange yngre og eldre ungdommer er også til stede under feiringen og skaper mye trøbbel for russen. Disse bør også holdes under kontroll og unna arrangementene!

Jeg framsnakker og respekterer russ2017! Takk for at dere tar vare på hverandre og viser stor omsorg, og at dere også inkluderer oss gamlingene Stolt av dere!

Riktig god 16. og 17.mai - og lykke til med framtida og eksamen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke