buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
LUNKELIA: Fra aksjonene mot utbygging i påsken.
 
En skandale om Lunkelia blir stoppet?
I diskusjonen om utbygging i Lunkelia brukes det et tydelig språk, i det siste særlig av enkelte politikere.

0
Publisert: 12.apr.2016 04:00
Oppdatert: 12.apr.2016 08:16

Meninger

Fire gruppeledere i Ringsaker kommunestyre har visst ikke merket seg at flertallet som vedtok utbygging utgjorde en stemme! Skulle man ved neste korsveg komme til et annet standpunkt, tror jeg ikke verden raser sammen av den grunn! I enkelte saker er man delt på midten, en slik er dette. Faktisk tror jeg kommunens politikere vil stige i anseelse dersom man snudde. Personlig er jeg lei av politikere som hakker på hverandre og nekter å innrømme at motpartens løsning er bedre - og mange andre vet jeg har samme syn.

Det påstås også at protestene først og fremst kommer fra oslofolk i Tesla som leker naturvernere! Dette blir da veldig useriøst å si av en politiker! Strengt tatt vet vi vel ikke nøyaktig hvem som protesterer. Sannsynligvis er det fortvilte friluftsfolk fra hele Østlandet, deriblant fra Ringsaker. Personlig kan jeg faktisk ikke huske å ha snakket med en eneste hedmarking siste året som har vært for utbygging.

Fortsatt er det faktisk en politiker som ikke har oppfattet at området virkelig er populært. Som flittig bruker og etter hvert som eier av ei hytte ved Heståsmyra fra 1957, har jeg hatt - og har - en viss oversikt over bruken av området. Trolløypa/Fjelløypa til Nordseter går gjennom området og har alltid stor vintertrafikk. I tillegg brukes hele området i høytider og helger dersom været er bra. Og særlig brukes området ekstra flittig dersom det er sol, men vind. I dette området er det nemlig lett å finne ly.

Området kan på mange måter sammenlignes med åsen under Sollifjell i Leindalen. Særlig er området populært for barnefamilier, men også andre. Det grilles, man nyter sola, alle slags typer skileik foregår. Om sommeren går den T-merkede stien til Rondane gjennom området, passerer over Store Lunkefjell med avgreininger til blant annet Nordseter, Løvsåsen, Hornsjø, Sjusjøfjellet m.v.

Hele sommeren igjennom fra morgengry til solnedgang møter en alltid folk langs denne stien. Resten av området har stier på kryss og tvers. Sommertrafikken er selvsagt mer beskjeden enn vintertrafikken, men slitasjen i småstiene viser en helt annen trafikk nå enn for noen år tilbake. Jeg har lagt merke til at området også har vært brukt til lokale o-løp og selvsagt til bærplukking.

Vil det så inntreffe en skandale om Lunkelia ikke vedtas utbygd? Slik jeg tolker ordet skandale, kan jeg ikke forstå annet enn at uansett utfall, vil det ikke skje noen skandale. Men et endelig utbyggingsvedtak vil redusere kvaliteten på sjusjøområdet som turistdestinasjon og føre til at brukerne vil bli svært skuffet og meget frustrerte - lenge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat