23. okt
GOD UTVIKLING: Vi satser på Løten-skolen, sier Kristian Dragsten. Her fra forestillingen «Stopp! Ikke mobb» på Jønsrud i juni. FOTO: JACOB S. NYGAARD
 
En skole med trivsel og læring
Ved valget i høst er det nøyaktig tre år siden jeg begynte mitt siste år på Løten ungdomsskole.

0
Publisert: 11.jul.2015 04:00
Oppdatert: 11.jul.2015 09:43

MENINGER

Jeg husker godt hvordan det var å være elev, og vil ta med meg mine erfaringer i arbeidet i kommunestyret om jeg blir folkevalgt etter valget i høst.

Kommunen har påvirkning på elevenes skolehverdag, og jeg ønsker å være med på å videreutvikle den gode utviklinga i Løten-skolen.

Jønsrud hadde for noen år tilbake et prosjekt med fokus på trivsel og medmenneskelighet. Prosjektet var en suksess og ga flere elever en bedre skolehverdag.

Det er viktig for både meg og Arbeiderpartiet å legge til rette for at flere har det godt på skolen. Vi skal skape gode og trygge læringsarenaer, der hvor både trivsel og læring er i fokus. Det er viktig å gjennomføre tiltak som kan skape økt trivsel. Jeg tror på at elevenes utbytte vil bli enda bedre i omgivelser som er varme og fargerike – ikke grå.

Kompetansesenter for rus gjennomførte nylig en undersøkelse på ungdomsskolen, som viser at flere føler stort press ved å gå på skolen, noen sliter og med angst og depresjon.

Vi må sikre en sterk og god skolehelsetjeneste. Det skal være enkelt å oppsøke hjelp, og hjelpen skal kunne hjelpe. Vi må fortsette å styrke helsesøsterordningen. Vi skal tilrettelegge for at alle får utviklet seg i Løtenskolen.

Et viktig skritt i retningen av bedrede resultater i Løten-skolen har vært å få på plass en felles læreplan og leseplan for alle skolene.

Dette gjør at elevene har lik kunnskap når de starter på ungdomsskolen og faglederne kan planlegge veien framover. I tillegg er det kommet på plass en skolefaglig rådgiver som har sikret en bedre koordinering i arbeidet om kvalitet i skolen.

Utdanning er en av de viktigste tjeneste vi tilbyr. Derfor gikk Arbeiderpartiet, sammen med de andre partiene i kommunestyret, inn for å øke budsjettrammen til skolene med én million kroner i fjor, selv om elevtallet gikk ned.

Vi vil fortsette det gode arbeidet med Løten-skolen, fordi vi skal sikre at Løten-ungdommen har de beste forutsetningene videre i livet, vi vil sikre trygge og kompetanserike læringsarenaer.

Arbeiderpartiet har #HjerteForLøten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke