Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Skolen: Læreren - den aller viktigste.Foto: Lise Åserud, NTB SCANPIX
 
En skole på rett vei - æres den som æres bør
Kjerstin Lundgård, leder i Oppvekstkomiteen og representant for Ap, skriver i tirsdagens HA om skoleutviklingen i Ringsaker de siste årene. Det er gode ord, og listen over innsatsområder er lang.

Publisert: 19.jun.2019 14:32
Oppdatert: 19.jun.2019 15:38

Og undertegnede skal gi Kjerstin Lundgård rett i dette, skoleutviklingen i Ringsaker er på rett vei og har vært det i en årrekke. De resultatene man nå ser, kommer som følge av bevisst satsing våre barn kommer til å nyte godt av. Allerede i første avsnitt plasserer Lundgård æren der hun tydeligvis mener den bør høre hjemme, hos administrasjonen og politikerne. Men da glemmer hun de aller viktigste, og det er lærerne og skolelederne.

Det er lærerne og skolelederne som hver dag møter opp og tilbyr fantastisk kompetanse i klasserommet. Det er lærerne og skolelederne som hver dag ser hvert enkelt barn, og forsøker å hjelpe der de kan. Det er lærerne og skolelederne som hver dag står parat til å møte foreldre som har overlevert sitt kjæreste til noen helt andre. Det er lærerne og skolelederne som hver dag håndterer små og store kriser, og som hver dag tar nærmere 700 avgjørelser hvorav hver og en av disse kan bety retningsendring for ett enkelt barn. Det er lærerne og skolelederne som er hverdagsheltene, og det er disse som fortjener æren og klapp på skulderen for innsatsen som legges ned.

Fra de små barna starter i barnehagen - ofte i løpet av sitt første leveår – til de går ut av videregående opplæring møter de dedikerte pedagoger som setter hele sin yrkeskarriere inn på å skape et så godt oppvekstmiljø som overhodet mulig. Det er pedagoger som bruker kvelder og helger på å tilrettelegge opplæringen til hvert enkelt barn. Vi lykkes ikke i hvert enkelt tilfelle, men for de aller fleste er opplæringstilbudet godt.

Over det ganske land gleder barn, unge og voksne seg til sommerferie. Det har vært et langt og innholdsrikt år for mange, og jeg ønsker alle en velfortjent pause fra skolehverdagen. Rett på andre siden av den sommerferien står politikere landet over klare for å velges inn i kommune – og fylkesstyrer, og pennene spisses i de fleste politiske partier. At man som politiker ønsker sole seg i glansen av egne vedtak kan jeg godt forstå, og i enkelte tilfeller er det til og med riktig, men vær vennlig ikke ta æren for et arbeid som stort sett utføres av andre. Og hvis du ikke hadde tenkt å ta hele æren, vær så vennlig at du husker dele med alle som fortjener det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke