Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En skole som ser hele eleven

Publisert: 28.mar.2017 22:51
Oppdatert: 28.mar.2017 23:09

Skolen er blitt altfor teoritung. Elevene sitter for mye stille, og de utfordres stort sett til å bruke en veldig liten del av seg selv. SV ønsker en skole som ser hele eleven og gjør at alle elever får brukt hele seg. Vi trenger å verdsette kunnskap og talenter som sitter i hendene, i kroppen, i fantasien og i helt ulike måter å uttrykke seg på. Både fordi elevene er forskjellige, og fordi samfunnet vårt trenger dette mangfoldet.

Det er et problem i hele samfunnet, ikke bare i skolen, at teoretisk kunnskap verdsettes mer enn kunnskapen som sitter i hendene. Lønnsforskjellene øker og lavlønnsgruppene sakker akterut i lønnskampen. Dette skjer parallelt med at skolen teoretiseres. Elever som har sine talenter i andre ting enn teori, blir gående i årevis på skolen og lære at de ikke duger, og at deres evner ikke er verdsatt.

Slik skaper vi en stor gruppe ungdommer som mister trua på egne evner, og som ikke ser poenget med å fullføre videregående skole. Teoretiseringa av skolen fungerer slik at en viss andel av elevene først og fremst lærer at de skal måtte ta til takke med å bli B-laget i arbeidslivet. Dette er en utvikling et sosialistisk parti ikke kan akseptere.

Dette er bakgrunnen for at SV ønsker en helhetlig reform av norsk skole, hvor et nytt kunnskapssyn legges til grunn, som ser hele eleven. Ungene har med hele seg på skolen, ikke bare tankene sine. Og hele dem trengs for å løse oppgavene i samfunnet.

SV kjemper for en skole der mer av læringa skal skje mens elevene er aktive, og en mindre andel av tida skal tilbringes stillesittende ved pulten. Vi trenger mer mangfoldige undervisningsmetoder, og et breiere pensum. Vi vil ha flere dyktige voksne inn i skolen, både flere lærere og andre yrkesgrupper. Alle unger må få et sunt måltid midt på dagen, og alle dager skal inneholde fysisk aktivitet. Mengdetreninga, dagens lekser, skal unnagjøres på skolen, med læreren som hjelper, og ettermiddagen skal bli fri slik at familiene kan gjøre hva de vil med den.

Stortingskandidat for SV i Vest-Agder og hedmarking

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke