Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En slik måte å føre politikk på er ugrei

Publisert: 04.jun.2019 14:18
Oppdatert: 04.jun.2019 14:36

Som politiker er jeg blant annet ombud for folket, og i dette tilfelle er jeg ombudet for pelsdyrbønder som finnes i Innlandet.

Disse pelsdyrbønder og deres familier fikk i 2017 ny tro på at pelsdyrnæringen skulle overleve på en bærekraftig måte, med kontroller og sertifiseringer for å sikre god dyrevelferd. Pelsdyrnæringen er bærekraftig og inngår på alle måter i den sirkulære økonomien vi ønsker i næringene våre.

Da Venstre i 2018 gikk inn i regjeringen ble det derimot nedfelt i Jeløya-plattformen, at pelsdyrnæringen skulle avvikles innen 2025. KrF gikk inn i regjering nå i januar 2019, og fikk dessverre ikke endret dette vedtaket i Granavold-platformen.

En slik måte å føre politikk på synes jeg er ugrei. Det er våre innbyggere som blir rammet, de blir lovet en ting, og året etter blir denne lovnaden snudd. Det er også arbeidsplasser og skatteinntekter i kommunene som blir rammet.

Den store diskusjonen i disse dager er kompensasjonsordningen. Jeg mener at bokført verdi er et feil grunnlag for kompensasjon. Reell verdi vises ikke, og individuell vurdering hjelper ikke så lenge ikke en takst legges til grunn. Det den enkelte pelsdyrbonde har investert blir ikke vist, så lenge det ikke blir taksert. Det gjelder for eksempel revskur, produksjonslokaler, produksjonsutstyr og lagerarealer.

Skal jeg kunne se våre innbyggere i øynene med god samvittighet når denne saken er over, må de få kompensasjon basert på takst, og ikke bokført verdi.

Spesielt ved denne saken er det også, at det er en voldsom statlig inngripen i en bærekraftig næring, og det med næringspartiet Høyre ved roret. Frp, Venstre og KrF er også for den personlige friheten og ønsker et allsidig næringsliv i landets kommuner.

Det er ingen skam å snu.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke