15. sep
Stangebyen: En soveby eller ikke?Foto: Trond Lillebo
 
En soveby og litt til
Paal Ravnaas (PR), Nærmiljølistas ordførerkandidat, skriver i HA 11. april under overskriften «Dobbelt sett panikk i Arbeiderpartiet» at «han ikke har påstått at Stangebyen bør være en soveby».

Publisert: 30.apr.2019 13:58
Oppdatert: 30.apr.2019 14:29

Han skriver at «I anstendighetens navn: Les innlegget mitt om igjen, og la meg gni det inn: Jeg har ikke påstått at Stangebyen bør være en soveby. Jeg har snakket om den gode drabantby». Dobbelt sett panikk skal gjelde Helmik Kristiansen og undertegnede.

LES Paal Ravnaas innlegg her.

Så da leser vi dette én gang til. PR skrev i sitt første innlegg følgende (ordrett): «Det er ikke mulig å diskutere kulturhuset på Tingvold-tomta uten også å komme inn på Stanges selvbilde. «Vi trenger sentrumsfunksjoner» brukes som et argument for kulturhuset. Jaha? Hvilket sentrum? «Vi vil ikke være en soveby for Hamar». Nei vel, hvorfor ikke?».

Dette «Nei vel, hvorfor ikke», hvordan skal vi oppfatte det, vi tungnemme i Arbeiderpartiet? Og la meg raskt tilføye: Han har ikke sagt at vi er tungnemme, bare «at dette kan være tungt å oppfatte for noen».

I sitt innlegg 11. april mener PR å være vitne til et dobbelt sett panikk i Arbeiderpartiet (Helmik og undertegnede). Jeg har snakket med Helmik Slora Kristiansen, han er helt i vater, og jeg tygger ikke angsttabletter jeg heller. Det er derfor god grunn til å anta at denne ideen om panikk i Ap kun befinner seg i PRs eget hode. For å si det litt mer spøkefullt enn Haakon Lie muligens ville ha gjort: Skulle ørnen i den norske partifloraen få panikk fordi det piper i et nyetablert småfuglreir nede i Ottestad?

Så til sakens innhold. All-aktivitetshuset, eller det som PR kaller «et kostbart praktbygg» for muligens å få fart på alle negative forestillinger, er behandlet og vedtatt i Stange kommunestyre. Kommunestyret har i tillegg vedtatt Drifts- og investeringsbudsjett for 2019 til 2022. Kommunestyret har vedtatt sin tilslutning til alternativ C og gitt rådmannen en økt ramme (tre millioner bevilget tidligere) på to millioner for det videre arbeid. Det skal gjennomføres en arkitektkonkurranse og det skal nedsettes en jury som skal legge fram sine konklusjoner for kommunestyret. Den demokratiske prosessen har altså endt opp med at Stangebyens sentrum skal utvikles på vestsiden av dobbeltsporet, eller der sentrum faktisk befinner seg pr dato.

Alt dette går Nærmiljølista til valg på for å få omgjort. Det er selvsagt fullt lovlig å jobbe for dette, men det aner meg at veien fram vil være særdeles kronglete og uoversiktlig. Blir Nærmiljølista representert i det nye kommunestyret, kan vi sikkert samarbeide i mange saker, men ikke i denne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke