hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En spennende oppgave

Publisert: 13.apr.2018 15:38
Oppdatert: 13.apr.2018 15:41

6. april hadde Theodor Abrahamsen et veldig godt leserinnlegg i HA. Vedrørende trasevalg for jernbanen, mener Abrahamsen, at bruløsning likevel kan bli den beste og kanskje billigste, og minst ødeleggende for boliger, matjord og fuglereservatet. En bruløsning er antakelig også den som vil kunne bygges raskest og rimeligst.

Theodor Abrahamsens innlegg 6. april.

Jeg håper at Abrahamsen tilgir meg at jeg tilføyer noe av mine synsinger. Ved en bruløsning kan en rekke verdier bli spart for rasering. Koigen, Skibladnerbrygga, Stupetårnet, småbåthavna, og Strandgateparken. Brannstasjonen og alle bedriftene på vestsiden av Vangsvegen, fra meieriet til Skeidar. Jeg tenker på om det kunne være noe å forske på å legge dobbelsporet i tunnel under Furuberget, og under Frøbergsberget med tunnelutløp et sted ved Bergshøgda, for så å gå parallelt med E6 nordover og om mulig på østsiden av Brumunddal, og tunnel fra Brumunddal under Rudshøgda med tunnelutløp ved gamle Ringsaker stasjon eller ved Kjos.

Ved et slikt prosjekt kunne alle hyttene og boligene ved Jessnesstranda bli spart for rasering, og jernbanen ville bli kvitt den farlige jernbanebiten rundt Fangberget. Om det er ønske om å beholde jernbanetilknytning for Rudshøgda, kan det ordnes med et tverrslag i tunnelen. Jeg tror dette kunne bli et vinn-vinn prosjekt for NSB. Om noen synes dette bare ligner et eventyr, må jeg få opplyse at de dobbelsporede tunellene gjennom Lieråsen, Asker, Bragerøya. Romerikstunnellen og Finsetunnellen alle er over 10 kilometer, og Ringerikstunnelen fra Sandvika til Hønefoss blir sikkert enda lenger.

Og byen vår får beholde den vakre stasjonen. En bruløsning over Hamarbukta bør være en veldig spennende oppgave å løse for Bane Nor, sammen med Moelven limtre. Slik kan Hamar få et signalbygg som ingen andre. mjøsbyer kan måle seg med. Veldig mange byer i verden har bruer som de er stolte av. Bru kan by på mange muligheter. For eksempel en helt unik promenade på hver side av togsporene, der det kan være noen små pølsebuer eller Iskiosker. Limtrefabrikken i Moelv får en kjempesvær mulighet for å markedsføre sine produkter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke