17. sep
 
En spore til positive endringer?

Publisert: 24.jan.2018 15:00
Oppdatert: 24.jan.2018 15:09

I de siste ukene har seksuell trakassering fått velfortjent medieoppmerksomhet. Seksuelt krenkende, grenseoverskridende og ydmykende adferd er kjente ord i disse dager. #metoo– kampanjen har skapt sterke reaksjoner hos det norske folk. Det er dog oppløftende at langvarig ukultur gir oppvask i de politiske partiene.

Fortjent tillit til våre politikere må ivaretas, og det vi nå er vitne til, styrker ikke nødvendig god rekruttering til politisk arbeid. Vår statsminister framholdt behovet for holdningsendringer. Det er jeg virkelig enig i, men ingen må tro at det er en lettvint løsning. Å tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter er adskillig enklere enn nødvendige sosiale holdningsendringer.

Jeg tror imidlertid på det gode i mennesket, tross alt. Vi må dog ikke glemme den trakassering som også skjer i store deler av vårt samfunn. Det må forventes at ledere og tillitsvalgte i både private og offentlige virksomheter tar opp utfordringene, lar varslere komme til orde, rydder opp og tar avstand fra ukulturen. Ukultur som knapt tåler dagens lys, kan nå komme fram.

Alle mennesker har behov for trygghet og mulighet for utfoldelse. Det ser ut som at behovet for utfoldelse har fått en for stor plass. Frihet til utfoldelse må ha en klar grense. Andre mennesker skal ikke krenkes. Bruk av smarttelefoner, internett og facebook avdekker at en del mennesker er både avstumpet og ansvarsløse.. En skikkelig verdidebatt nå, ville vært musikk i mine ører.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke