Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En sterk, statlig eid jernbane

Publisert: 05.apr.2018 14:48
Oppdatert: 05.apr.2018 16:15

Påska er en av de travleste høytidene vi har her i Norge når det gjelder transport. Vi rømmer til varmere strøk og trekker opp i fjellet. Alt er fryd og gammen, helt til vi skal reise hjem. Lange bilkøer og fullstappede tog er kjennetegn for påsketrafikken. Jeg skal ta for meg sistnevnte.

I løpet av de siste tiårene har toget hatt en stor økning i antall passasjerer. Toget blir bare mer og mer populært, men passasjerene blir ikke fulgt opp med servicen og plassene de trenger.

Plassmangel er i dag en stor utfordring, spesielt i helger og i ferier, og det finnes flere skrekkeksempler på dette. På flere tog har folk måttet stå tett i tett, om de i det hele tatt har fått lov til å stige om bord på toget. Det finnes også eksempler på folk som har besvimt som følge av fullstappede tog.

Ikke nok med det. I løpet av de siste par årene har antall togvogner på ulike strekninger blitt reduserte og flere avganger har i perioder blitt innstilte. Grunnen til dette har NSB-sjefen selv innrømmet. De har kuttet i så mange ansatte at de til og med har fått problemer med å bemanne den normale rutetrafikken. Hvorfor? De forbereder seg til en privatisering av den statlige eide jernbanen vår.

Mangelen på lokførere og konduktører har ført til flere problemer. Men kan vi legge skylden på NSB? Det er kanskje ikke så rart at NSB prøver å kutte i utgiftene og er nødt til å kvitte seg med ansatte når regjeringen vil legge til rette for at andre skal få overta jernbaneferdselen, og de er villige til å dele opp banene. De gjør seg bare klare til en knallhard konkurranse.

Allerede i dag ser vi at norsk jernbane står uten politisk styring. Jernbanesektoren er delt opp i flere ulike selskaper som handler uten å snakke sammen, for så å legge skylden på hverandre om noe går galt. Det er ikke en slik utvikling vi passasjerer vil ha for fremtidens togtransport. Vi vil ha en statlig eid jernbane som gir oss trygge og positive reiseopplevelser.

Kjære regjering. Hva er det dere driver med? Videreutvikling og forbedring er ordene dere leter etter, ikke privatisering. En privatisering av jernbanen er et steg i feil retning som dere ikke får rettet opp igjen.

En sterk, statlig eid jernbane. Ta toget!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke