Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En takk til Bjug Ringstad
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 13.jan.2016 04:00
Oppdatert: 13.jan.2016 12:02

En takk til Bjug Ringstad som skrev en god og medmenneskelig artikkel om «Den første jul i et fremmed land». De som tenker og mener som han, er ikke flinke til å ta til motmæle i media, så «Godhetstyranniet, snillismen og bli båret på gullstol»-påstandene florer i media så en kan tro at det er folks mening om flyktningebølgen i Norge og flere andre land.

Men ingen tar opp årsaken og hvilke stater som er de ansvarlige for konsekvensene.

Jeg vil dvele litt ved Johnny Wæhler om «innvandringspolitikken» ved «et lite tankeeksperiment».

Han refererer til SSB og hvor mange som kommer eller kan komme til Norge og hvor mye flyktningene vil koste Norge.

Han starter med at SSB beregner at vi kan få 120.000 flyktninger og det vil koste 750 milliarder.

Videre skriver han at de 120000 fort kan bli 600.000. Her stopper han med å si at det blir fem ganger høyere. For ordens skyld kan tallet bli 3.750 milliarder. Det vil si etter mine kunnskaper halve oljefondet.

Er det for mye forlangt at vi er edruelige i hva vi skriver?

Når en bruker SSB og statistikk som sannhetsbevis, bør en vite hva statistikk er. Statistikk skal beregnes ut fra empiriske data og bruke sannsynlighetene. Det finnes flere brukte formler for sannsynlighetsberegninger. Statistikk er ikke min sterkeste side og jeg har hatt svært lite bruk for det i mitt yrkesliv, men en ting bør være helt klart for alle: Ikke bland «usannsynligheter» med «sannsynligheter»! Da blir spådommen garantert feil, dette må også Johnny Wæhler forstå og holde seg til i sin Frp-skrivemåte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke