Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
En takk til kommunestyret
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 23.jun.2016 04:00
Oppdatert: 23.jun.2016 09:36

Hamars kommunestyre har nå med klart flertall vedtatt at Hamars befolkning skal få en høringsrunde med flere alternativer om hvor fremtidig dobbeltspor skal gå gjennom Hamar. De 11 som stemte mot, mente det holdt med Vest og Øst. Det var med andre ord et samlet kommunestyre som ønsket flere høringsalternativer enn Vest. Det er flott.

Svært mange har engasjert seg i dette, og en høring nå uten Midt og Øst ville fått komikkens skjær. En høring med bare to alternativer i Vest, vil for mange bli som å gå til valg med bare en kandidat. Ikke fordi kulvert eller bro er like løsninger, men fordi de har det til felles at strandsonen berøres sterkt. Det er det i alle fall over 6.000 personer som ikke ønsker.

Så gjenstår det å se om Jernbaneverket (JBV) har evnen til å lytte og endre sine bastante konklusjoner fra 1. juni, hvis høringsrunden gir de tydelige signalene vi tror vil komme.

Hvis JBV fortsatt står på Vest, selv om høringen gir klart ønske om en jernbanefri strandsone, blir dette spørsmålet spenningspunktet: Hvor mange av kommunestyrets medlemmer velger å følge befolkningens ønske og gå mot JBV? De som da bøyer av for JBV, kan i realiteten ikke ha ment at dette skulle være en reell høring.

Vi håper i det lengste at høringssvarene er tydelige og at JBV bøyer av, slik at vi får Sørli - Brumunddal inn i neste Nasjonale Transportplan, og at Hamar for kommende generasjoner kan løftes frem som Mjøsbyen Hamar!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke