Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En tøvete sammenlikning?
Flyktningdebatten.

Publisert: 02.feb.2016 04:00
Oppdatert: 02.feb.2016 10:50

I flyktningedebatten dukker det fra tid til annen opp sammenligninger med hendelser fra 2. verdenskrig.

I diskusjonens hete og mangel på aktuelle argumenter, faller noen for fristelsen til å trekke fram gamle hendelser. Om Gunnar Sønsteby hadde levd, ville han vel ha sagt: Dere må huske på at det hersket helt andre tilstander den gangen, og er ikke uten videre sammenlignbart.

Men finnes det likheter? Da Tyskland invaderte i 1940 var vi dårlig forberedt, regjeringen ble tatt på senga, men fikk etterhvert et hastevedtak i Stortinget. Tyskland spilte også en hovedrolle under asylinvasjonen i høst ved at Merkel over natta inviterte flyktninger til Tyskland. Dette viser at det som skjer i Tyskland fremdeles har stor innvirkning på Norge. Flyktningebølgen over Storskog var Norge også uforberedt på, og her kom også ett hastevedtak i Stortinget.

Tyskerne i 1940 var i hovedsak menn. I høstens asylinvasjon var det også flest menn ca 70 prosent, de fleste tidligere soldater, militærnektere og rebeller. Tyskerne innlosjerte seg på militærleire, hoteller, herberger, samfunnshus og skoler. Asylsøkerne i høst ble innlosjert i mye av samme.

Quisling med støtte av Hitler ønsket tyskerne velkommen. På Aps landsmøte forut for asylinvasjonen sto Jonas Gahr Støre på talerstolen og ønsket 10.000 flyktninger velkommen, og det ble en formidabel invasjon med minst tre ganger så mange.

På 1930- og 40-tallet var Europa preget av ustabilitet. I dag er EU i krise og som før er hendelser i Tyskland avgjørende.

Jødehatet er igjen på frammarsj, særlig i Frankrike. Skoler rundt om svikter i sin formidling av Holocaust etter press fra muslimer. Rike gulfstater og Saudi Arabia pumper penger inn i Europa for å bygge den ene moskeen større enn den andre. Imamer snakker sharia og død over de vantro. England, som vi så opp til under siste krig, er dessverre blitt ett ynglebol for de verste terrorister verden har sett på lenge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke