buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Eldre: Statsråd Michaelsen skriver i sitt svar til Stange Pensjonistparti at regjeringen er opptatt av å bygge et mer aldersvennlig samfunn.Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
 
En trygg alderdom
I et innlegg i Hamar Arbeiderblad skriver representanter fra Stange Pensjonistparti om eldre menneskers behov. De skriver at sviktende helse kan føre til utrygghet og isolasjon. De skriver om viktigheten av møteplasser og medvirkning.

Publisert: 27.mai.2018 09:57
Oppdatert: 27.mai.2018 10:03

Jeg er enig i det meste. Mange steder i landet vårt får eldre gode tjenester og føler seg trygge. Andre steder er tjenestene mangelfulle og eldre føler seg utrygge. Det skal vi gjøre noe med.

Den nye reformen for eldre – Leve hele livet – handler om hvordan vi kan sikre at eldre får dekket grunnleggende behov. I reformen løfter vi fram gode løsninger og gode eksempler som handler om mat og måltider, aktivitet og fellesskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene.

Vi kommer til å ha et støtteapparat der kommunene vil få støtte i arbeidet med å endre tjenestene og ta de gode løsningene i bruk. Kommuner som følger opp reformen vil bli belønnet i øremerkede statlige støtteordninger. Regjeringen har økt bevilgningene til kommunene, ikke minst for å sette dem i stand til å gi gode tjenester til eldre. Vi ser at det gir resultater, blant annet i form av flere ansatte. Foreløpige fra tall Statistisk sentralbyrå viser at det ble nesten 5000 flere årsverk i omsorgstjenestene i fjor.

Vi er opptatt av å bygge et mer aldersvennlig samfunn der eldre får brukt ressursene sine og dekket behovene sine i de ulike fasene av alderdommen. Ansvaret ligger i flere departementer. I Arbeids- og sosialdepartementet er de opptatt av å legge til rette for at eldre kan stå lenger i jobb. Det er dette departementet som har ansvaret for pensjonene. Tidligere i år ble partene i arbeidslivet og regjeringen enig om ny pensjonsløsning i offentlig sektor. Den vil gjøre det lønnsomt å jobbe lenger.

Representantene fra Stange Pensjonistparti har helt rett i at en eldreminister ikke kan løse alle problemer. Heldigvis er vi mange ministre som er opptatt av å bygge et aldersvennlig samfunn. Men det må mer enn ministre til hvis vi skal lykkes. Vi trenger også engasjerte folk ute i kommunene. Vi trenger ordførere og rådmenn som ser viktigheten av å bygge aldersvennlige lokalsamfunn og gode tjenester til eldre.

Vi trenger fagfolk og frivillige. Vi trenger lokalpolitikere som snakker på vegne av eldre. Jeg er glad for at vi har alt dette. Det vil gjøre norsk eldreomsorg bedre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat