17. sep
 
En trygg kommune
Stange kommune

Publisert: 22.apr.2016 04:00
Oppdatert: 22.apr.2016 09:49

Hvordan gjøre Stange kommune til en trygg og god kommune å bo i, en kommune det er trygt å vokse opp i, en kommune det er godt å bli gammel i?

En attraktiv kommune må oppfylle noen grunnleggende elementer for å gi trygghet og utviklingsmuligheter for sine innbyggere i alle faser i livet.

En attraktiv kommune må tørre å satse på barna, både i barnehager og skoler. Bygge nok barnehager, og sørge for at skolebyggene har en standard som gir læringslyst og glede.

I fjerdeklasse skal barna kunne svømme og dykke. Da må barna ha svømmehaller som gjør det mulig, med vann- og luftkvalitet som er så bra at alle kan delta.

I en attraktiv kommune må det føles trygt å bli gammel. Stange skal gi god omsorg for de eldre.

Riktig organisering og dyktige ansatte er bra for brukerne. Kommunens tjenester må være tilpasset innbyggernes behov, og endringer i tjenestene må skje i samarbeid og forståelse med beboere og deres nærmeste.

Bygningsmassen må være tilpasset tilbudet. Behovet for plass i sykehjem og bo og servicesenter har endret seg, og kommunens bygningsmasse strekker ikke lenger til. Stange Frp mener at det trengs et nytt bo og servicesenter på Stange.

Hvis vi skal ha en trygg kommune, må det være arbeidsplasser for våre innbyggere. Kommunen må derfor holde et vedvarende fokus på tilrettelegging for næring, slik at innbyggerne skal føle trygghet for inntekt og arbeid hele livet.

Stange kan tilby mer.

Skal vi ha nok barnehager, må vi prioritere det.

Skal vi ha en bra skole og gjøre den bedre, må vi prioritere det.

Skal vi ha en eldreomsorg vi skal være stolte av, må vi også prioritere det.

Men vi kan ikke samtidig prioritere å drive kommunalt hotell eller kulturhus på Tingvold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke