Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
En tulledebatt om profitt

Publisert: 31.jan.2017 13:27
Oppdatert: 31.jan.2017 13:30

Debatten om hvilke velferdstjenester vi skal ha i Norge, og hvordan vi skal finansiere dem er en viktig debatt.

Det er trist å se at Arild Olsen i Private Barnehagers Landsforbund prøver å latterliggjøre både debatten og Fagforbundet ved å tillegge oss meninger vi ikke har.

Han påstår at Fagforbundet er prinsipielt imot at private kan tjene penger. Og mener det er langt mellom liv og lære ved at vi leier kontorlokaler framfor å eie. Jeg kan opplyse om at vi også kjøper inn datamaskiner, papir, penner og binderser fra leverandører som vi regner med tjener penger på salget. Og det er bra.

Fagforbundet er altså ikke prinsipielt mot at private kan tjene penger. Men vi mener det er forskjell på binders og barnehage. Vi er prinsipielt for at det offentlige velferdstilbudet skal være et offentlig ansvar, og være offentlig drevet.

Ved å latterliggjøre debatten forsøker Olsen å dra oppmerksomheten vekk fra det det faktum at private barnehageselskap tar ut store summer i overskudd til eierne, framfor å bruke dem på ungene. I og med at det er dine og mine skattepenger de beriker seg på, er det helt på sin plass å diskutere hvordan vi finansierer barnehagesektoren.

Fagforbundet og PBL kommer ikke til å bli enige i den saken med det aller første – men vi kan kanskje bli enige om at ungene våre, foreldrene deres og de ansatte fortjener at både barnehagen, og debatten om den, er god.

Fylkesleder Fagforbundet Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke