hacklink
18. sep
 
En ulogisk og unødvendig kamp

Publisert: 20.jun.2017 16:34
Oppdatert: 20.jun.2017 16:47

Det er med stor forundring jeg leste HA hvor planutvalget jubler over at de har «vunnet» over Nye Veier. Det virker som det har gått politisk prestisje i saken og at det er viktigere for Ap, Sp, Bygdelista og MDG å ødelegge for Nye Veier og følgelig H/Frp-regjeringen, KrF og V, enn å få til en best mulig løsning for alle, det vil si Stange, Hedmark og Norge.

Det er riktig og viktig av lokalpolitikere å slåss for sin kommune. Men i denne saken virker kampen og motstanden fra Ap, Sp og MDG ulogisk og unødvendig. Lokalpolitikernes kamp mot Nye Veiers forslag fremstår fullstendig irrasjonelt uten saklige, faglige og gode argumenter. Det er bare å se på sitatet til Eva Søgneboten (Ap): «I Nye Veiers omregulering av Uthuskrysset føler vi ikke at nærmiljø, lokalsamfunn, støy og trafikksikkerhet er ivaretatt godt nok», sier Søgnebotten.

Her sier Ap at de føler at disse forhold ikke er godt nok i varetatt. Det blir for useriøst å ta slike viktige beslutninger basert på følelser og ikke fakta. Følelser passer best inn i kjærlighetslivet og ikke når man skal vedta utbygging av viktige europaveier. Faktum er at alle disse forhold er grundig og godt ivaretatt i Nye Veiers forslag, samt at Nye Veier faktisk både har faglig kompetanse og myndighet på trafikksikkerhetsområdet. Da blir det pinlig usaklig når lokalpolitikerne bruker føler om sin oppfatning av trafikksikkerhet som argument for å gå mot Nye Veier.

Ingen faglige troverdige argumenter taler for å tviholde på Statens vegvesens gamle regulering. Den tok ikke hensyn til verken landbruk, miljø eller økonomi. Om Ap ikke tar ansvar og skjærer igjennom og/eller Sp, MDG og Bygdelista snur i kommunestyret 21. juni, vil det helt unødvendig gå med 20 mål mer dyrka mark, 250.000 m3 masse må kjøres bort med ca 20 000 lastebillass og kostnaden for E6 gjennom Uthuskrysset blir 70 millioner høyere.

Det virker som Ap, Sp, MDG og Bygdelista vil grave ned og gjemme bort E6. Om de ikke snur i tide, vil det bli et enormt krater hele 1.500 meter langt, ni meter dypt og 70 meter bredt gjennom hele Uthuskrysset. Det kan umulig bli pent, men vil fremstå som et enormt stort, dypt og åpent sår i landskapet. Dette er ikke en seier for Stange kommune, slik disse lokalpolitikerne prøver å fremstille det. Det er oppsiktsvekkende at Ap, Sp og MDG jubler for at de bygger ned mer dyrka mark, at de forurenser mer og at de i tillegg sløser bort hele 70 millioner av bilistene og skattebetalernes penger helt unødvendig. Hele saken er pinlig. Men i sin seiersrus og iver etter å påføre Nye Veier nederlag, ser de tydeligvis ikke det.

At Ap ikke bryr seg om eller forstår seg på økonomi er ikke overraskende. Men når Sp ikke bryr seg om jordvern og MDG ikke bryr seg miljø, da er det «ugler i mosen» og man kan stille seg spørsmålet om hva slags vikarierende argumenter som er årsaken til at de ønsker å blokkere for Nye Veiers forslag?

Stortingsrepresentant Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke