hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En ulvehistorie?

Publisert: 20.jan.2017 17:41
Oppdatert: 21.jan.2017 07:29

Det var en vintermorgen like oppunder jul på begynnelsen av 1970-tallet. Jeg var på tjenestereise i de dype skogene i Trysil. Det hadde så vidt begynt å lysne. Været var flint, og det var kommet såpass mye snø at det var brøytekanter langs veien. Etter å kjørt mange kilometer gjennom skogen, begynte skogen å åpne seg litt, og jeg passerte en liten gard. Like etter skimtet jeg noe mørkt framme i veien og lurte på om det kunne være en rev som var ute på morgenkvisten. Litt overrasket ble jeg da jeg like etterpå passerte en lite guttepjokk, som stabbet seg fram i snølandskapet, og jeg lurte på hva han hadde for ærend midt i svarte skogen. Ikke mange meter senere lysnet det på nytt i skogen og en ny gard dukket opp. Dette forklarte saken. Pjokken var på tur til å besøke nabogarden, og trolig hadde han en lekekamerat der. Dette var før ulven var gjeninnført i landet, men en og annen bjørn var blitt observert i skogene. Jeg husker jeg tenkte at han var heldig som kunne ferdes alene og trygt gjennom skogen, all den tid bjørnen lå i hi på denne tiden.

Som ung gutt tilbrakte jeg sommerferiene på småbruket til min bestefar i Solør. Bruket lå i ytterkanten av Finnskogen, og vi ungene lekte og drev med andre fritidsaktiviteter i skogene i omegnen. Jeg har mange fine minner fra tiden da skogen var trygg å bruke til fri utfoldelse og lek. Slik er det dessverre ikke lenger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke