hacklink
18. sep
HAMAR DOMKIRKE: Innsenderen reagerer på noe domprosten sa.
 
En underlig preken
Sist søndag var jeg i domkirken og opplevde en vakker og inspirerende festgudstjeneste i forbindelse med Sankthans.

Publisert: 27.jun.2019 14:09
Oppdatert: 27.jun.2019 15:37

DEBATT

Hamars domkor ledet det hele på en vakker måte og domprosten forrettet.

Men da det kom til selve preken, ble jeg overrasket og håper at jeg må ha misforstått fordi domprostens ord om evangelieteksten forvirret meg helt.

Teksten gjaldt samtalen om natten mellom Nicodemus og Jesus da Nicodemus søkte hjelp og veiledning hos Jesus.

Prosten tok utgangspunkt i en personlig opplevelse han selv en gang hadde da man ganske enkelt «snakket forbi hverandre». Kan det virkelig være domprostens mening? Det virket på meg som om domprosten mener at Jesus var et vanlig menneske og at de to vanlige menneskene ikke forsto hverandre, men bare snakket forbi hverandre. Slikt kan ikke være vanlig kisten tro.

LES: alle HAs lederartikler her

Rett etter en preken sier menigheten opp vår kristne tro. Vi sier at Jesus er Guds sønn, at han døde på korset og at han sto opp av de døde tredje dag og viste seg for sine venner.

Hvis han var et vanlig menneske er alt dette umulig. Hvis han derimot virkelig var den Kristus vi tror på, vet han nøyaktig hva et menneske snakker om. Jeg håper virkelig domprosten mente noe annet enn det jeg hørte, og da burde han si ifra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke