Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En urettferdighet?

0
Publisert: 07.jun.2016 04:01
Oppdatert: 07.jun.2016 04:01

Spesielt for enslige pensjonister med lav pensjon og høy husleie/ boutgifter, må det føles urettferdig at de i skal gå ned i inntekt mens alle andre går opp. Det trekkes 0,75 prosent av den pensjonen som de i alle år har betalt inn til. Carl I. Hagen som nå er blitt pensjonist, sier i Dagbladet 4. mai at han føler seg tråkket på av sitt eget parti i regjering, synes ikke at de får gjort nok for denne gruppen. Det føles ekstra sårt for ham som har lagt ned en innsats for eldre og norske pensjonister i flere tiår, sier han.

Andre som føler seg utettferdig behandlet skrives det om i GD 1. juni, der to av betjeningen i hjemmetjenesten i Lillehammer forteller om sine arbeidsdager. Det må føles ekstra utettferdig når et samlet kommunestyre vedtar så stor nedbemanning der betjeningen mener det er for lite hjelp fra før.

Det heter så vakkert fra våre myndigheter at alle eldre skal få den hjelp de trenger der de bor. Men når øremerkede penger ikke følger med til disse vedtakene og kommuner må spare, er jo eldreomsorg et sted å ta penger ifra. I Lillehammer skal 24,7 årsverk bort fra hjemmetjenesten. 25 årsverk er allerede borte fra første kvartal dette året. Hjemmetjenesten får 17,5 millioner mindre å rutte med enn året før.

Det fortelles om skyhøyt sykefravær, høy arbeidstyngde og meget lav fagdekning. Ledere konstitueres, kommer og går. Det er mange nye som må læres opp. Det er blitt så stor psykisk og fysisk belastning på betjeningen, at mange vurderer å skifte arbeidsgiver forteller disse to damene. Den nyansatte lederen mener at etter omstrukturering skal alt bli bra.

Det har jo stor betydning både for pasienter og betjeningen at de kan gi nødvendig hjelp uten å slite seg så ut at det blir sykmeldinger av det. Innhold og kvalitet i tjenesten får en jo ikke vite noe om uten å ha spurt brukerne. Resultatet av en slik intervjurunde i Øyer og Lillehammer forekommer i boken «Halve Livet» av Svein Olav Daatland som kom ut for noen år siden. Ringsaker kommune har økt bemanningen der det har vært vanskelig, og takk for det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke