hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En urolig innstrammingsminister
Innvandring og integrering.

Publisert: 15.jan.2016 04:00
Oppdatert: 15.jan.2016 09:29

I Aftenposten tar den nye ministeren for innvandring og integrering, Sylvi Listhaug, største delen av forsiden med uttalelsen «jeg er bekymret for mine egne barns fremtid».

Hvis man ikke visste at ministeren var Frp-er - og dermed også lite opptatt av å begrense global oppvarming – kunne man kanskje tro at hennes bekymring gjaldt issmelting på polene, med derav stigende havnivå, ekstremvær i form av kraftige stormer, flom og ras, tørke og skogbranner.

Men all tvil blir satt til side når man leser intervjuet med henne. Hun er urolig over hvor mye det koster et av verdens aller rikeste land å ta imot flyktninger. Ja, det kan til og med gå ut over hennes egne barn som kanskje må dele godene i fremtidens Norge.

Men har hun ikke fått med seg de elendige forholdene folk lever under i landene flyktningene kommer fra? Eller er det en total mangel på medfølelse når hun setter sine egne barn opp mot de sultne, husløse og krigstrette barna nyhetsreportasjene forteller om? Her i landet har vi nettopp feiret jul med overflod av mat og presanger, oljefondet runder 8000 milliarder og år om annet kåres vi til verdens beste land å leve i. Dette er toppen av egoisme, minister.

Men hun er også bekymret for ytringsfriheten. Med innvandrere fra fremmede kulturer kan vårt så velfungerende demokrati få seg en smekk. Kanskje vil de slemme muslimene som kommer hit, gå til angrep for eksempel når vi tegner Muhammed. Og hva med tvangsgifte og kjønnslemlestelse? Nei, det er nok best å stramme inn, utvise flest mulig til der de kommer fra. Integreringen blir altfor kostbar, norskopplæring starter vi først etter at flyktningene har sittet ett år og stirret i veggen i et asylmottak.

Ved å fokusere på integrering, starte opplæringen i en tidligere fase, gi flyktningene samfunnsoppgaver, kan innvandringen bli noe positivt for landet, ja for oss alle. Hvis innstrammingsministeren blir mer, mye mer, integreringsminister, har vi alle mindre grunn til å bekymre oss for fremtiden.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke