hacklink
18. sep
 
En usosial eiendomsskatt

Publisert: 11.jun.2018 14:24
Oppdatert: 11.jun.2018 15:04

I Hamar Arbeiderblad fredag 8. juni skriver Andor Normann varmt for eiendomsskatt. I sitt anlegg skaper Normann inntrykk av at skatt på folks hjem er en skatt for å ta bedre vare på de svakeste blant oss. Han kan ikke ha satt seg inn i hvordan eiendomsskatten er innrettet.

Andor Normann: Eiendomsskatt og velferd.

Velferdssamfunnet er et stort spleiselag. Skatt er en viktig del av spleiselaget. Men ikke all skatt er egnet for å oppnå målet om «yt etter evne – få etter behov». Eiendomsskatten skiller seg fra annen skattelegging ved å ikke ta hensyn til folks betalingsevne. Eiendomsskatten er uavhengig av hvor mye du tjener, om du har formue eller ei og hvor mye hjemmet som beskattes er belånt. Det gjør skatten urettferdig og usosial. Eiendomsskatt gir ingen garanti for omfordeling og utjevning av forskjeller. Eiendomsskatten rammer hardest for folk med dårlig råd.

Den norske boligmodellen er unik. 8 av 10 nordmenn i et hjem vi eier selv. Det er et resultat av villet politikk. Etter 2. verdenskrig var det bred politisk enighet om at arbeid og er eierskap til egen bolig var det aller viktigste for å unngå fattigdom. Derfor har det vært bred politisk oppslutning om å gi fordeler som gjør det mulig for vanlig folk og familier å eie eget hjem. Eierskap gir trygghet og uavhengighet for den enkelte og skaper store verdier for fellesskapet.

Andor Normanns løsning om eiendomsskatt er over tid en oppskrift på å svekke den norske boligmodellen. De første som vil rammes er de som er dårligst økonomisk stilt. Det er å gå i stikk motsatt av retning av det vi i Huseierne vil.

generalsekretær i Huseierne

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke