23. okt
Selje: Glitret i solskinnet.Foto: Trond Lillebo
 
En vanlig dag

Publisert: 08.jan.2018 16:15
Oppdatert: 08.jan.2018 16:16

Kjære inspirasjon. Jeg henvender meg direkte til deg nå. Det er så lenge siden jeg hørte fra deg!

Du vet jo at jeg er glad i deg, og har aldri sviktet deg. Når jeg enkelte ganger blir fylt av tanker, trenger jeg din hjelp til samordning og form.

Det er greit for meg om du besøker meg mellom to og fire om natta, midt på kjøkkengolvet eller på en steinete skogssti. Du er i meg og gir livet mening.

Jeg kan så vel huske en solrik dag i mai, alt i naturen var som en vakker sang om poesi. Ved stien sto en selje fylt av grønne blad som glitret i sollyset. I dette mylderet av skjønnhet flakset småfuglene med sin sang. Var ikke det et lykketreff?

En dame kom forbi og jeg ledet hennes oppmerksomhet mot seljen. «En skulle vært en småfugl,» sa jeg. «Ja, jo. For så vidt. For en liten stund.» sa hun.

Du husker vel dette, kjære inspirasjon? Jeg setter stor pris på din væremåte. Du gjør ingen forskjeller, men møter opp i glede som i sorg. Og vi har det godt sammen når vi hører på musikk vi liker. Ikke sant? Da fylles alle seil med poesi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke