16. sep
 
En verdensmakt i fotball?

Publisert: 06.okt.2016 16:29
Oppdatert: 06.okt.2016 16:34

Dette blir min tredje og foreløpig siste korte refleksjon om fotballstormakten Norge. Ved forrige refleksjon var verdensmakten i fotball – Norge – på ca førtiendeplass på FIFA-rankingen. Vi hadde slått Malta, Høgmos prosjekt hadde funnet formen (noe som ikke var tilfelle likevel) og vi skulle eliminere Ungarn for så å reise til EM.

Alle vet hvordan det har gått. Høgmo ledet Norges beste menn til en gedigen fiasko mot Ungarn og det ble ingen Frankriketur. Etter den tid har Høgmos prosjekt ravet videre mot avgrunnen og befinner seg rundt syttiendeplass i FIFA-butikken. Going down. Samtidig forklarer og forklarer Høgmo sine fiaskoer på en måte som minner mer og mer om Komiske Ali, våpendrageren til Saddam Hussein før Irakregimet falt. Like blid.

Som en digresjon: Per Mathias Høgmo var tidlig på 80-tallet en lovende spiss på vei til HamKam og den gangen Ian Crawfords mannskap. Han spilte muligens en treningskamp før han forsvant tilbake til Narvik under uklare omstendigheter knyttet til studier. Siden den gang har Høgmo fortsatt å studere.

Norsk fotball er neppe bedre anno 2016, og det er langt fram. Dette mannskapet, enten det ser slik eller sånn ut, blir ikke bedre om landslagssjefen så måtte hete Ståle og bo på Hamar. Det vet nok Ståle også – selv om mange mener han er påtenkt.

Nå er det Aserbajdsjan, San Marino og Tsjekkia før jul og altså nok en gang Aserbajdsjan; et lag vi ikke klarer å skrive korrekt på papiret, knapt klarer å uttale korrekt og i enda mindre grad aner hvor befinner seg på kartet. Ni poeng sa Høgmo, eller sju, eller seks? Den som lever får se hva som ender som livets realiteter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke