Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En verdig eldreomsorg
SV vil stoppe stoppeklokkene og anbud i eldreomsorgen.

Publisert: 07.sep.2015 04:00
Oppdatert: 07.sep.2015 10:37

Eldre mennesker skal kunne bestemme over sine egne liv. Alle mennesker er ulike og har ulike behov. Hva som gir god helse kan variere fra person til person, og vi kan ha gode dager og dårlige dager. Med mindre detaljstyring og byråkrati, og mer valgfrihet til de eldre, kan hjemmetjenesten bli bedre enn i dag. Da kan eldre i samtale med de ansatte finne ut hva slags hjelp som er best, dag for dag. Dette koster ikke en krone. Hamar SV lover å følge opp og gi eldre mer makt over egne liv. Man kan ikke telle og registrere seg fram til god omsorg.

Målet er sykehjem og hjemmetjenester der folk trives, ikke sykehjem eller ansatte i hjemmehjelpen der de ansatte må løpe fortest mulig. Vi trenger flere folk, ikke mer konkurranse. Vi trenger kompetente ansatte, ikke ansatte som presses på lønn.

Livet som pårørende vil bli tryggere, fordi vi vet at de som tar vare på våre foreldre og besteforeldre har tid til å se og hjelpe hver enkelt. Mange eldre trenger ei hånd å holde i, og de som jobber må ha nok tid til å være sikker på at de ikke gjør feil. Dessuten må de som jobber i eldreomsorgen få større frihet til å vurdere hvordan de skal bruke den tiden de har. Det skal være nok folk til raus omsorg, nok tid til en verdig hverdag.

SV vil at hver krone som brukes skal gå til eldreomsorg, ikke til profitt. Omsorg handler om omtanke. Når ansatte ikke har gode arbeidsvilkår, går det ut over de eldre. Skal kvaliteten være god, og skal vi få nok folk, må arbeids- og lønnsvilkårene være gode. Det får de ved offentlige og ideelle løsninger, ikke med butikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke