16. sep
godt møte: At Bernt Wold i sitt innlegg i HA stiller spørsmål ved at mange Høyre- og Unge Høyre-folk tok ordet under ordførerdebatten, er vel strengt talt ikke vår feil, skriver Ola Svenneby. FOTO: STIAN F. STEINSVIK
 
En viktig debatt for byen
Ordførerdebatten: Er det noe Hamar trenger, så er det flere ungdom som engasjerer seg.

0
Publisert: 19.nov.2014 09:09
Oppdatert: 19.nov.2014 09:11

Jeg er imponert. Onsdag 13. november avholdt HA den nå velkjente «Ordfører-duellen» i Hamar kulturhus. Det var trangt om plassen og vi hamarsinger viste et stort engasjement.

Jeg er imponert av hvordan Hamar Arbeiderblad arrangerte dette, med solide møteledere som stilte kritiske spørsmål. Kvinnepanelet var også på sin plass.Hamar Arbeiderblad gjorde en fantastisk jobb for å møte ungdommen. HATV, «emneknagg», også kalt «hashtag», viser at HA er med i tiden.

Debatten var også en god sjanse til å differensiere ordførerkandidatene fra hverandre. Rent objektivt, gjorde Knut Fangberget en bemerkelsesverdig god jobb.

Når han var den kandidaten færrest i salen ønsket å stemme på, sier det seg selv at han gjorde den beste figuren når salen stemmer på ham som den beste debattanten.Det blir derfor svært konspirativt og suspekt når Bernt Wold i sitt innlegg i HA 15. november hevder at «Unge Høyre var medarrangør» og at «minst to av kvinnene i kvinnepanelet uttrykte Høyre-sympati».Jeg er også imponert over ham, for jeg har aldri lest et så meningsløst innlegg, uten innhold overhode. For det første, blir det rart og ikke rent lite dobbeltmoralsk når ungdomspartier skal få kritikk for å engasjere seg og for å møte opp på folkemøter.

Da man i tillegg så på sammensetningen av salen på debatten, er det også tydelig at de andre ungdomspartiene har gjort en altfor dårlig jobb med å engasjere sine medlemmer. Snittalderen passerte strengt talt 60.

Er det noe Hamar trenger, så er det flere ungdom som engasjerer seg, hvor for øvrig nesten hele arbeidsutvalget til Hedmark Unge Høyre var til stede. Hvis denne debatten ikke var viktig nok for Hamars del, er ingen det.At Bernt Wold ikke er enig i vår politikk er noe jeg sover godt om natten med. Det er imidlertid svært alvorlig når ungdom får kritikk for å engasjere seg, jeg blir bekymret over hans ytringer. Hvis dette er en vanlig holdning, er det ikke rart det var litt manko blant ungdommen på møtet.

Med et BBL som til enhver tid mener det Einar Busterud mener, er det ikke greit å vite hva man skal stemme på. I partiprogrammet debattlederen refererte til, står det nemlig at de er mot kommunesammenslåing.

Einar Busterud er for. Derfor var mitt spørsmål til Busterud, etter mitt syn, svært legitimt og noe han burde ha svart på for lenge siden.Da Aspeli i tillegg kastet seg på og mente at «han var den som flittigst hadde promotert kommunesammenslåing», måtte jeg nesten le litt for meg selv.Dette er altså mannen som for fire år siden gikk mot dette, for så å snu i saken nå. Jeg tror ikke engang politiske motstandere av Høyre, er uenige i at Høyre og Unge Høyre er de som har kjempet hardest for en, felles Hedmarken-kommune.

At Bernt Wold stiller spørsmål ved at mange Høyre- og Unge Høyre-folk tok ordet, er vel strengt talt ikke vår feil heller.

Bernt Wolds innlegg virker derfor nesten som et sammensurium av eder og galle, over at hans kandidat (hvem nå det er) ikke gjorde en god nok jobb under debatten.Selvfølgelig er det de som har sittet ved makten, som skal stilles til ansvar. Og om han mener at Knut Fangberget ikke ble grillet hardt nok på eiendomsskatt, så var ikke vi på samme debatt.At Fangberget er villig til å forhandle bort dette kortet, sier en hel del om hvor alvorlig Hamars økonomi er og om hvor mye han ønsker å rette den opp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke