17. sep
ARBEIDSLIV: Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise vil gå enda lengre enn Fremskrittspartiet.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Enda blåere, uten arbeidserfaring
HAs leder tar opp uttalelser fra nyvalgt ungehøyreleder Kristian Tonning Riise om at han vil gå enda lenger enn arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

0
Publisert: 29.jul.2014 07:41
Oppdatert: 29.jul.2014 07:42

MENINGER

Ødelegge barselpermisjon for begge foreldre, kutte i velferdsgoder, kutte sykelønnsordningen og åpne for lengre vikariater.

Etter 50 år i arbeidslivet og mange av dem som tillitsvalgt kommer jeg raskt til at Tonning Riise mangler normalt gangsyn og som ung politiker stoler på at folk vil stemme på han og sørge for at han forblir i en sikker situasjon som gjør at han slipper å kjempe sammen de andre for å få en fast jobb.

De yrkesaktive etter annen verdenskrig har sørget for å bygge det velferdssamfunnet som blant andre Tonning Riise nyter godt av. Hva rører seg oppe i hodet på en ung politiker som vil ødelegge dette? Og videre tror at velgerne kanskje etter å ha tenkt seg om hva slik politikk gjør med samfunnet, fortsatt vil støtte de blåblå.

Disse to partiene, Høyre og Fremskrittspartiet, kaller seg for «partiene for folk flest», med andre ord Hvermansens alternativ til rødgrønn politikk.

Som lederartikkelen også tar opp, er det problemer med å finansiere blant annet bolig gjennom lån, ved at man er vikar og ikke fast ansatt. Det skaper bekymring for mange unge mennesker framover.

Det som slår meg er at Tonning Riise er såpass ung at han mangler arbeidslivserfaring. Jeg synes absolutt at det burde vært et krav og en nødvendighet før man uttaler seg om så viktige saker i norsk arbeidslivspolitikk.

Disse meningene om å reversere arbeidsmiljølov og goder som er opparbeidet og innarbeidet, oppfordrer til klasseskille og lua i hånda for arbeidsfolk - og 100 år tilbake.

Jeg tror nok de blåblå må legge bort mye av dette hvis de skal ha håp om gjenvalg i 2017.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke