hacklink
18. sep
TANGENBRUA: Dettte er en illustrasjon som viser hvordan brua kan bli seende ut. Den er laget av Dr. ing. A. Aas-Jakobsen AS/Via Nova Plan og Trafikk AS/Plan Arkitekter AS.
 
Endelig! Puh!
Det er bare dette ordet «endelig» som teller for oss som er skikkelig berørt av dobbeltsporet over Tangenhalvøya.

Publisert: 20.mar.2015 04:00
Oppdatert: 20.mar.2015 07:10

MENINGER

Ja, ikke bare dobbeltspor. En 16 meter høy voll som dekker en bredde nede på 100 meter og på toppen 50 meter bredde og fire spor i en kilometers strekning forbi Tangen nye stasjon eller som de på fagspråket kaller «stoppested».

Gjennom mange år – åtte siden det ble vedtatt at Dovrebanen skulle krysse Mjøsa ved Espa og bore seg gjennom Tangenhalvøya og fram til uti-skauen-Sørli. Bråstopp på Sørli fordi Hamars politikere ikke har gjort seg opp noen sikker mening om hva de mener. Jo, de flagger for så vidt meningene sine. Store vyer og et ønska forbruk av peeng som savner sidestykke. Tre milliarder mer for å få underjordisk stasjon ved rådhuset og CC-stadion. Jaja. De får holde på. Det er jo tross alt valg om noen måneder og dette kan jo være valgflesk som kan oppfattes som gourmet for velgerne.

Men tilbake til oss. En lang pinefull veg har endelig fått en ende. HA meldte 16. mars om at planutvalget i Stange har gitt klarsignal og godkjent Jernbaneverkets utarbeidelse av reguleringsplan fra Kleverud til Sørli. Det blir åpent møte tirsdag før påske og alle berørte grunneiere får brev i posten om saken. Jernbaneverket sender reguleringsplan ut på høring i februar 2016 (under ett år) og så skal den endelige vedtas før ferien 2016. Og etter den tid blir det innløsning av eiendommer for oss berørte.

Jeg skulle nesten lagt til et ord til «endelig» – nemlig «puh». Nå kan vi puste ut og vente på en endelig avgjørelse, ikke om dobbeltsporet – som det har versert masse rykter om, men våre hjem som vi er glade i. Vi har jo vært klar over skjebnen for vår eiendom, men ikke noe håndfast før nå. Mandag 16. mars var det med lette skritt jeg kom tilbake med avisa som kunne fortelle om bru over Mjøsa og mer. Nå går verden for oss – videre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke