Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Endelig sprakk miljøtrollet
Endelig sprakk miljø-trollet, Hamar Ap.

Publisert: 10.jun.2015 04:00
Oppdatert: 10.jun.2015 11:47

Men det skulle en leder for byens største arbeiderlag til.

Ordfører Morten Aspeli har til nå prøvd å tegne et bilde av at sosialdemokratene i Hamar står samlet bak togtraseen gjennom sentrum og Storhamar. Etter det vi til nå vet er dette den beste traseen for Hamar, proklamerer Aspeli, Jørgensen, Bråten, Larsen, Haugstveit og Myrvang i tur og orden – mens de helslakter alternativene i Østbyen og Disen.

Sosialdemokratenes institusjonelle revisor-arbeid for Sentrum og Storhamar har hele tida dreid seg om kontoene «materialitet» og «kvantitet». Kontoen «miljø-konsekvenser» er bevisst holdt utenfor regnskapet. Myrvang og Hamars største arbeiderlag har snakket om en «død by» uten stasjonen og jernbanen gjennom sentrum.

Hvilke liv snakker de om – sine egne? Myrvang snakker jernbanespråket. Han sier: Vi må finne «avbøtende» tiltak for Koigen. Han forholder seg til sin egen, ungdommens og byens strandsone som om den er en jernbanesville eller sporveksel i gokko-land.

Dette burde ikke Leiv Myrvang og Arbeiderlaget ha gjort. En burde ha tenkt seg om. Mange i Arbeiderlaget bor nemlig på Storhamar, med sin leder Anders Daleng Haukedal i spissen. Mange der ute har hockeyblod og peiling på charging og boarding og cross-checking og ...

Daleng Haukedal dunker likevel ikke til med hockeykølla og klager på dårlig miljø, når han tramper ut i målgården og kjenner på møkklukta. Nei, han tar kjøkkenvegen og lurer den inn ved bakre stolpe, han sier til HA: «Det er ikke formålstjenlig å forhåndsprosedere et trasealternativ i media. Det er å gå mot partiprogrammet til Ap». Med andre ord, sosialdemokratene burde ha sagt hysj, hysj i plenum og holdt en lukket debatt, med minst mulig hensyntagen til lokaldemokratiene langsetter promenaden.

Da blir det ikke noen jernbane gjennom sentrum, da, sosialdemokrater? Eller skal dere finne avbøtende tiltak for Arbeiderlaget på Storhamar?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke