Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Enger burde tidd stille
Sykehusstriden

Publisert: 27.mai.2016 04:00
Oppdatert: 27.mai.2016 10:45

Litt rart å lese avisene 24. mai. I Ringsaker Blad skrives det at nesten alle fagforeningene går inn for et felles akuttsykehus, og at det må ligge nær Mjøsbrua. Akkurat hvor er ikke diskutabelt ennå skjønner vi.

En legger vekt på å få samlet fagmiljøet til beste for pasienten, få samlet dyrt teknisk utstyr som stadig er i utvikling på en plass, og spare døgnvakt som det nå er på de sykehusene vi har og som er i drift. Situasjonen er noe forandret fra det den var for en tid tilbake skrives det.

Les også: Merkverdigheter eller logikk fra Enger? 

I motsetning til dette er overskriften i Hamar Arbeiderblad «Hårreisende utspill fra styreleder Enger». Foreningen for tre akuttsykehus i Oppland sier at de setter sin lit til de lokale politikerne, og at det også i Hedmark er noen som er imot dette planlagte akuttsykehuset ved Mjøsbrua, og ønsker Elverum sykehus som nytt hovedsykehus. Enger burde ha tidd stille med sin mening om dette foreløpig skjønner vi at de mener.

Les også: Anne Enger vil til Mjøsbrua

Denne plassen for nytt sykehus må en tro blir på Moelv-siden, kanskje vanskeligere å få til stor nok plass på Oppland-siden? Følgelig ønsker noen av oss modøler å få beholde Moskogen og de fredelige badeplassene ved Mjøsa for oss sjøl, fritt for stor trafikk og helikopterdur. Vi synes at Rudshøgda måtte være en fin plass. Der er det en tomt som kommunen har satt av til dette eventuelt, og som er litt større enn den i Moskogen. Der har en vei og jernbane like ved, og en trafikk som vil forstyrre idylliske lille Moelv noe mindre enn i Moskogen. Der er det kanskje også mer plass til privat bebyggelse. Dette blir vel tatt med i denne konsekvensredgjørelsen som skal utredes, må en tro.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke