17. sep
 
Enige om at Hamar må skjerpe seg

Publisert: 26.sep.2018 12:37
Oppdatert: 26.sep.2018 12:41

Først og fremst vil jeg gi honnør til Natur og Ungdom for aksjonen de gjennomførte natt til 24. september. Det var et morsomt stunt for å fram budskapet om at Hamar bør skjerpe seg for å legge bedre til rett for syklister.

Men det må ikke feste seg et inntrykk av at det helt umulig å sykle i Hamar. Jeg er dagligsykler gjennom alle sesonger og stort sett syns jeg det er god framkommelighet.

Jeg tror NU og jeg deler synspunkt når det gjelder følgende; altfor mange korte turer i Hamar foretas med bil istedenfor til fots eller på sykkel. For mange bruker bil til jobb og skysser barn til skole og barnehage i bil, når det ville gå nesten like raskt å gå eller å sykle. Både for framkommelighet, helse og klima burde mange av oss endre denne vanen.

Hvert år blir byene rangert i en sykkelbykåring. I år vant Kristiansand. Og Hamar har falt fra 4. plass til 15. plass. 4. plass var jo ikke så verst! Og siden vi fikk denne plassen har jo ikke Hamar blitt dårligere for syklister – men andre byer må ha blitt bedre.

Andre byer har tydeligvis lagt seg mer i selen enn Hamar for å legge til rette for sykling.

Jeg er enig med NU om at Hamar må skjerpe seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke